KADIN CİNAYETİ PROTESTOSUNA DESTEK BU KADAR

KADIN CİNAYETİ PROTESTOSUNA DESTEK BU KADAR

Eski sevgilisi tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülen kuaför Nuray Yıldız'ı devletin koruyamadığını öne sürdü.İstiklal Mahallesi Porsuk...

 ESKİŞEHİR'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, geçen hafta eski sevgilisi tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülen kuaför Nuray Yıldız'ı devletin koruyamadığını öne sürdü.


İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda akşam saatlerinde toplanan bir grup kadın 'Kadınları korumak için devlet göreve' yazılı pankart açtı. Gruptakiler sık sık 'Kadın cinayetlerini durduracağız', 'Kadınlara koruma katilere ağır ceza' ve 'Şiddete karşı suskun değil öfkeli, yalnız değil örgütlü' şeklinde slogan attı. Eskişehir'de geçtiğimiz 21 Nisan tarihinde ayrıldığı sevgilisi inşaat mühendisi 60 yaşındaki Özcan İpek tarafından sokak ortasında av tüfeğiyle vurularak öldürülen 42 yaşındaki kuaför Nuray Yıldız'ın fotoğraflarını taşıyan kadınlar adına Fatma Kurt, basın açıklaması yaptı. Kuaför Nuray Yıldız'ın hesabını sormak için bir araya geldiklerini belirten Fatma Kurt, "Nuray Yıldız devlete başvurdu, korunma talep etti, şikayette bulundu. Ancak devletin uygulamalarının korunma konusunda ne kadar yetersiz kaldığını maalesef Eskişehir'de de gördük. Nuray Yıldız'ı erkek şiddeti yüzünden kaybettik. Nuray Yıldız Eskişehir Kuaförler Odası'nın kadına yönelik şiddette karşı yürüttüğü faaliyette de etkin bir şekilde yer aldı. Yıldız, erkek şiddetine karşı yürütülen bu mücadelede erkek şiddeti yüzünden hayatını kaybetti" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından kadınlar çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETMİŞTİ

Vişnelik Mahallesi Menekşe Sokak'ta 21 Nisan 2014 tarihinde meydana gelen olayda eşinden ayrı yaşayan 2 çocuk babası Özcan İpek, 1,5 yıl birlikte olduktan sonra, 2 ay önce ayrıldığı eşinden boşanan 3 çocuk annesi Nuray Yıldız'a av tüfeğiyle ateş etmişti. Ağır yaralanan yıldız kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak öldü. Özcan İpek de olaydan sonra gittiği evinin banyosunda tüfekle intihar etti.


 

KADIN CİNAYETİ PROTESTOSUNA DESTEK BU KADAR

Kaynak:Haber Kaynağı