KADIKÖY'DE PROTESTO EYLEMİNE MÜDAHALE

KADIKÖY'DE PROTESTO EYLEMİNE MÜDAHALE

10'a yakın gösterici gözaltına alındı.

Ali İsmail Korkmaz ile ilgili kararı protesto eden gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti; 10'a yakın gösterici gözaltına alındı.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Kadıköy'de, Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili mahkeme kararını protesto eden gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler polise havai fişek atarken, 5 kişi gözaltına alındı.
Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde saat 19.00 sıralarında toplanan bini aşkın kişi, ellerindeki pankart, döviz ve bayraklarla slogan attı.

Eylemci grup, ara sokaklardan yürüyüşe geçti. Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na kadar gelen grup üyeleri, burada, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden kişileri andı. Ardından, göstericiler, Bahariye Caddesi üzerinden slogan atarak yürüyüşe devam etti.
Tekrar Boğa Heykeli önüne gelen grup üyeleri, mahkeme kararını eleştiren konuşmaların ardından eyleme son verdi.

OLAYLAR...
Eylemci grubun büyük çoğunluğu dağılırken, bir süre bekleyişini sürdüren küçük bir gruptan polisin bulunduğu yere doğru havai fişekler atıldı.

Bunun üzerine, geniş güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet polisleri harekete geçti. Grubun üzerine TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılırken, ara sokaklara kaçan göstericilerden 5'i gözaltına alındı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

GERGİNLİK SÜRÜYOR

10933265_10154072813098532_410343392_n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı