Kadıköy’de Boğa Heykeli gözaltına alındı

Kadıköy’de Boğa Heykeli gözaltına alındı

Kadıköy’de Boğa Heykeli gözaltına alındı

Kadıköy’de bugün yoğun bir polis ablukası vardı. Boğa Heykeli’nin etrafını sarı çizgilerle çeviren polisler yoldan geçenlere keyfi kimlik kontrolleri yaptı, 29 kişiyi gözaltına aldı.

Kadıköy’de yoğun bir polis ablukası vardı. Öğlen saatlerinden itibaren Kadıköy’ün birçok bölgesinde konuşlandırılan sivil polisler yoldan geçenlere keyfi çantaaramaları, kimlik kontrolleri yaptı.

Bahariye, Altıyol ve Moda’da yoğunlaşan polis ablukası sırasında çantasında gaz maskesi bulunan herkes gözaltına alındı.

Tişörtünde Pınar Selek fotoğrafı olan bir kişinin önünü kesti, “Bugün nerede eylem yapacaksınız, niye bu tişörtü giydin?” gibi sorular sordu. Daha sonra genci takip etti.

Polis, Kadıköy ilçe sınırlarında adeta olağanüstü hal uyguladı. Rıhtım’da çanta araması yapan polis, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin sokağına kimseyi sokmadı. Bahariye Caddesi ve Moda’da da keyfi çanta aramaları ve kimlik kontrolleri yapıldı.

Polis ekipleri Kadıköy’de araç kontrolleri de yaptı. Kadıköy’den Sahil Yolu arasındaki 10 kilometrelik güzergahta 4 noktada polis ekipleri araçları durdurdu. Araçlarda alkol kontrolü, kimlik kontrolü yapan polisler bazı arabaları aradı.

Polisin kimlik kontrolü yapması üzerine Kadıköylüler Bahariye Caddesi boyunca uzun süre tur attı. Kadıköylüler, adına “Aptallaştırma eylemi” dedikleri bu eylemle polislerin önünde GBT sırasına girdi ve polisleri uzun süre meşgul etti.

Polisin tacizlerinin sürmesi üzerine saat 23.30′da Kadıköylüler tencere tava eylemi yaptı. Kadıköy sokaklarında araçlarında bulunanlar da korna çalarak tencere tava eylemine destek verdi.

Gece yarısında Kadıköy’de yoğun bir polis ablukası vardı. Söğütlüçeşme Metrobüs Durağı’ndan Boğa eykeli’ne kadar olan bölümde 11 çevik kuvvet aracı 3 belediye otobüsü park etmiş ve caddede yüzlerce çevik kuvvet polisi vardı. Kadıköy Belediyesi’nin bahçesinde de 3 çevik kuvvet otobüsü vardı.

Boğa Heykeli’nin etrafını sarı şeritlerle çeviren polisler adeta Boğa Heykeli’ni gözaltına aldı.