KADIKÖY GERİCİLİĞE KARŞI BAYRAK AÇTI, SİZİ DE BEKLİYOR

KADIKÖY GERİCİLİĞE KARŞI BAYRAK AÇTI, SİZİ DE BEKLİYOR

“Okuluma Dokunma” demek için 5 Eylül’de Göztepe Özgürlük Parkı’na…

Göztepe Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam hatip olmasına karşı çıkan  “Okuluma Dokunma'' İnisiyatifi, 5 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de Göztepe Özgürlük Parkı'nda bir etkinlik düzenleyecek.

Tüm Türkiye ve İstanbul’daki okul dönüşümleri ve 'İmam Hatip'leştirmeye dikkat çekmek amacıyla yapılacak etkinliğe sanatçılar, müzisyenler ve veliler katılacak. Gecenin sunuculuğunu Fırat Tanış yapacak.

“Yeşilbahar İmam Hatip Olmasın” ve “Okuluma Dokunma” sloganları ile öne çıkan dayanışma grubu, 25 Ağustos’ta Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyüş yaparak, kararın gözden geçirilip geri alınması konusunda bir uyarı yapmış, 29 Ağustos akşamı da Kadıköy Altıyol Boğa’da kürsü kurarak bir basın açıklaması düzenlemişti.

5 Eylül Özgürlük Parkı etkinliğinden sonra mücadelenin yaygınlaştırılarak devam etmesi planlanıyor.

Kadıköy’de şu ana kadar 8 okulun İmam Hatip’e dönüştürüldüğüne dikkat çeken veliler ve dayanışma grubu üyeleri, Kadıköy’ün aydın yüzünü ‘İmam Hatip’leştirmeye çalışan bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizerek, Kadıköy ve İstanbul halkının da kendileri ile birlikte hareket edeceğine inandıklarını belirttiler.

Eşit, parasız, bilimsel ve laik eğitim hakkını sonuna kadar savunacağını bildiren inisiyatif, yapılan eylemler sonucu Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam hatipleştirme kararının durdurulmasını büyük bir kazanım olarak ele alsa da, 5. sınıf öğrencilerinin kayıt işlemlerinin yapılmamasının gelecek ile ilgili kaygı oluşturduğunu belirtiyor.

 “Okuluma Dokunma'' İnisiyatifi'ne twitter'da destek olmak için: #okulumadokunma 

5_eylul_pembe.jpg görüntüleniyor

Kaynak:Haber Kaynağı