KAÇIRILAN UZMAN ÇAVUŞ HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

KAÇIRILAN UZMAN ÇAVUŞ HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

İHD açıklaması

İNSAN Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, PKK tarafından Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kaçırılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ın bugün serbest bırakılacağını açıkladı. Diyarbakır'dan bir heyet Çalışkan'ı teslim almak için Lice'ye gitti.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde geçen 26 Mayıs'ta yol kesen bir grup PKK'lı, Mardin'in Derik İlçesi Bozuk Jandarma Karakolu'nda görev yapan ve kızının rahatsızlığı nedeniyle Erzurum'a giden 36 yaşındaki Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ı otomobilini yaktıktan sonra kaçırdı.

Kaçırılan Uzman Çavuş Çalışkan'ın serbest bırakılması için çeşitli sivil toplum örgütleri çağrılarda bulundu. İHD Diyarbakır Şubesi, bugün Çalışkan'ın serbest bırakılacağını açıkladı. Açıklamada, "Bir süre önce Lice'de sivil yurttaşlarca alıkonulan Uzman Çavuş, Diyarbakır'dan Lice'ye giden bir heyet tarafından teslim alınıp Lice Kaymakamlığı'na teslim edilecek" denildi.

Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ı teslim almak üzere BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Nahit Eren ve KESK Dönem Sözcüsü Ramazan Kaval'dan oluşan heyet, öğleden sonra Diyarbakır'dan Lice'ye hareket etti.

Kaynak:Haber Kaynağı