KAÇIRILAN İŞADAMI OLAYINDA TUHAF GELİŞME

KAÇIRILAN İŞADAMI OLAYINDA TUHAF GELİŞME

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, kaçırma ve fidye olarak istenen 310 bin lirayı aldığı iddia edilen Eyyüp K.(39) ile Murat T.(29) ‘yı gözaltına aldı.Şu ana kadar Türkiye...

İSTANBUL’da kaçırılıp hayatı karşılığında 310 bin lira fidye istenen işadamıyla ilgili soruşturma yapan polis, internet üzerinden uluslararası kumar oynatan bir şebekenin Türkiye yapılanmasını ortaya çıkardı.

CİRO 20 MİLYON

Şu ana kadar Türkiye üzerinde oynattığı bahislerde haftada 20 milyon liralık bir paranın döndüğü öğrenildi. Şebekenin Türkiye ve Almanya sorumlusunun aralarında bulunduğu 3 şüpheli Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kaçırma olayını gerçekleştirdikleri öğrenilen 2 kişi ise adliyeye sevk edildi.

İŞADAMI ZORLA KAÇIRILDIM DİYE BAŞVURDU

İstanbul’da polise başvuran Ahmet M., tanımadığı kişiler tarafından kaçırıldığını zorla alıkonulduğunu ve hayatı karşılığında 310 bin lira fidye ödeyerek kurtulduğunu anlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, kaçırma ve fidye olarak istenen 310 bin lirayı aldığı iddia edilen Eyyüp K.(39) ile Murat T.(29) ‘yı gözaltına aldı.

MAGDUR İŞADAMI ŞÜPHELİ OLDU

Gasp Büro Amirliğinin yaptığı soruşturmada ise internet üzerinden kumar oynatan uluslararası bir fuhuş şebekesinin Türkiye bölümü ortaya çıkarıldı. Kaçırılan işadamının Ahmet M.’nin bu kumar şebekesinin Türkiye sorumlusu olduğu tespit edildi. Bunun üzerine mağdur Ahmet M. ile yeğeni Tarık M., ile aynı şebekenin Almanya sorumlusu olduğu öğrenilen Deniz E. ‘de gözaltına alındı.

HAFTALIK CİRO 20 MİLYON LİRA

Yapılan incelemelerde kumar şebekesinin Türkiye üzerinde oynattığı oyunlar üzerinden haftalık 20 milyon lira ciro sağladığı öğrenildi. Şu ana kadar yapılan incelemelerde elde edilen paranın büyük bölümünün Malta’ya aktarıldığı tespit edildi.

Kumar çetesinin Türkiye’deki alt bayilerinden olduğu tespit edilen kaçırma ve fidye isteme şüphelileri Eyyüp K. ve Murat T. Gasp Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Diğer şüpheliler Ahmet M., Deniz E. ve Tarık M. ise Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı