KAÇAN CUMHURBAŞKANININ SARAYI YOLSUZLUK MÜZESİ OLDU

KAÇAN CUMHURBAŞKANININ SARAYI YOLSUZLUK MÜZESİ OLDU

Yanukoviç, kaçarken de milyonlarca lira değerinde altın, mücevher ve parayı da yanında götürmüştü.

 

Viktor Yanukoviç iki kez Ukrayna başbakanlığı yapmış ardında 2010 yılı Şubat ayında yüzde 49 oyla Cumhurbaşkanı seçilmişti. Geçen yılın sonlarında Ukrayna'da başlayan hükümet aleyhine protestolar sonucunda parlamento tarafından azledilmiş, Yanukoviç de Rusya'ya kaçmıştı.

100 MİYAR YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKTI

Yanukoviç, kaçarken de milyonlarca lira değerinde altın, mücevher ve parayı da yanında götürmüştü. Ukrayna Başsavcılığı, Yanukoviç'in iktidarda olduğu yıllarda 100 milyar dolar yolsuzluk yaptığını açıklamıştı.

YOLSUZLUK MÜZESİ OLDU

Yanukoviç’in kayıplara karışmasının ardından Mejigorye’deki villasına devlet el koymuştu. Herkesin ziyaretine açılan ve içinde mültecileri barındıran sarayın halk dilindeki adı artık 'Mejigorye Yolsuzluk Müzesi'.

2-077.jpg

ALTINDAN KLOZET

Yanukoviç'in lüks sarayı 'Mejigorye' de uzun süre gündemi belirlemişti. 1.400 dönümlük dev arazi üzerine milyarlarca dolar harcanarak inşa edilen, bin kişinin çalıştığı rezidanslardaki odalar, altından klozetleri, yoksulluktan kırılan Ukrayna halkının büyük tepkisini çekmişti.

7-007.jpg

Büyük tepkiye neden olan Mejigorye Sarayı'ndan sonra Yanukoviç'in Kiev yakınında bulunan Suhaluçya bölgesinde 'Zalesye' adında bir av köşkü yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Köşk, devasa büyüklüğü, lüksü ve bütçesi ile ülkenin yeni gündem konularından biri olmuştu.

1-086.jpg

15 bin 800 hektar üzerine kurulan ve 2710 kişinin çalıştığı “Zalesya Av Köşkü”nde 24 bizon, yaklaşık 2000 geyik, yüzlerce yaban domuzu, alageyik ve karaca bulunuyor. Çalışanların ortalama 140 dolar maaş aldığı köşkte, büyük bir ev, kilise, özel iskele, balık tutmak için bir göl ve hamam bulunuyor.

1a-001.png

Devlet tarafından el konulan “Zalesya Av Köşkü ve parkı da halkın ve turistlerin ziyaretine açıldı.
Yanukoviç ülkeden kaçtıktan sonra halk saraya hücum etmiş ve ihtişam karşısında şaşkına dönmüştü.

59506.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı