KAÇAK OCAK SAHİBİNE 15 YIL

KAÇAK OCAK SAHİBİNE 15 YIL

3 Madencinin Öldüğü Ocağın Sahibine 15 Yıl Hapis istendi

ZONGULDAK'ta 3 maden işçisinin metan gazı zehirlenmesi sonucu öldüğü ruhsatsız kömür ocağının sahibi 56 yaşındaki İsmail K. ve ocağı işleten 47 yaşındaki Nizam G.'nin 15'er yıl hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanmalarına devam edildi.

Olay, geçen yıl 5 Aralık'ta başka bir suçtan cezaevinde yatan İsmail K.'nın daha önce ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen, ancak üretime devam edilen Bağlık Mahallesi'ndeki kömür ocağında meydana geldi. Ocakta çalışan işçiler 53 yaşındaki Yaşar Özerdoğan, 24 yaşındaki İsmail Altun ve 54 yaşındaki Mustafa Özalpuğan, metan gazından zehirlenerek öldü.

Olayın ardından İsmail K. ve ocağı işleten Nizam G. hakkında, 'Birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu iki sanık ile ölen işçilerin yakınları katıldı. Maden ocağında daha önce çalışan Celal Saraç, duruşmada tanık olarak dinlendi. Celal Saraç, kendisi ocakta çalıştığı dönemde işçilerin ocağın sahibi İsmail K.'nın evinin alt katında kaldığını, ocağın elektriğinin bu evden sağlandığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, bilirkişi heyeti raporunda kaçak kömür ocağı ve çalışanlarla ilgili almaları gereken tedbirleri yerine getirmedikleri için asli kusurlu gösterilen iki sanığın tutukluluklarının devamına karar vererek, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı