"Kaç ağaç kesildi?"

"Kaç ağaç kesildi?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, "Hükümetinizin 10 yıllık döneminde İstanbul'da yapılan inşaat, AVM, köprü vb. inşaatlar sebebiyle kaç ağaç kesilmiş ve kaç orman yok edilmiştir?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, "Hükümetinizin 10 yıllık döneminde İstanbul'da yapılan inşaat, AVM, köprü vb. inşaatlar sebebiyle kaç ağaç kesilmiş ve kaç orman yok edilmiştir?" diye sordu.

Tanrıkulu, Orman ve Su İşleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “İstanbul’a Central Park’tan daha büyük iki şehir ormanı yapılacağını açıkladınız. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda talimat verdiğini ve ormanlardan birisinin Elmalı Barajı’nın bulunduğu yere, diğerinin de çöplük patlamasının yaşandığı Ümraniye Hendekbaşı’na kurulacağını söylediniz. İstanbul’a, 3. Köprü nedeniyle kesilecek ağaçların beş katının dikileceğini ilettiniz” diyerek şöyle dedi:

“Kaç ağaç kesilmiştir? Kaç ağaç dikilecektir? Kesilen ağaçlar ne yapılmıştır?
Hükümetinizin 10 yıllık döneminde İstanbul'da yapılan inşaat, AVM, köprü vb. inşaatlar sebebiyle kaç ağaç kesilmiş ve kaç orman yok edilmiştir?
Eski Kültür Bakanı Sayın Ertuğrul Günay atmış olduğu bir tweetinde ‘Bir yaş ağacı kesenin boynunu keserim' sözü Fatih’indir. Fethin yıldönümünde İstanbul’da AVM yapmak için 75 yıllık ağaçları kesmeye kalkanlar, ne Fatih’i anlamışlar, ne de Yaradan’ın emrini!’ diyerek ağaç kesimine olan tepkisini dile getirmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanı olarak siz Sayın Ertuğrul Günay’ın ağaç kesimine karşı olduğu bu düşüncesine katılıyor musunuz?”