Kabus geri döndü, Bir astsubay intiharı daha!

Kabus geri döndü, Bir astsubay intiharı daha!

Başçavuşun sır intiharı. Meslektaşları durumdan şüphelenip evine gidince.

BAŞÇAVUŞ'UN SIR İNTİHARI 

Dede Ersel AKSU


 İzmir Balçova'da 2002 yılı mezunu İstihkam Başçavuş Eylem Kürekçioğlu (34) beylik tabancasıyla evinde başına ateş edip yaşamına son verdi. Kürekçioğlu'nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp'a gönderildi.


Olay Balçova ilçesi Akasya Sokak Numara 6'daki binanın 2. katında dün (perşembe) sabah saatlerinde meydana geldi. Sabah görev yaptığı birliğe gitmeyen Eylem Kürekçioğlu'nun meslektaşları durumdan şüphelenip evine gitti.

Kapının açılmaması üzerine durum polise bildirildi. Eve girildiğinde talihsiz askerin cansız bedeni bulundu. Kürekçioğlu'nun beylik tabancasıyla başına ateş edip yaşamına son verdiği belirlendi. Olay yerinde savcının yaptığı incelemesinin ardından ceset otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

 SORU ÖNERGESİ VERİLDİ 


2013 yılında yaşanan İntihar olayları ile ilgli olarak CHP Adana Milletvekili ve TBMM. Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, bu konuda basın açıklaması yapmış ve "intiharların geçiştirilemeyeceğini belirterek Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ tarafından cevaplanması için 7 sorudan oluşan bir önerge vermişti.

Yine CHP milletvekillerinden Sezgin Tanrıkulu ve Atilla Kart benzer şekilde soru önergeleri vererek konuyu gündeme getirmişti.


2013 yılında astsubayların intiharları gündemden düşmemiş ve bu konuda TBMM. de meclis araştırma komisyonu kurulması için çalışma başlatılmıştı.

2013 Yılında 18 astsubayın  intihar ettiği basına yansımıştı. İşte 2013 yılında intihar eden ve isimlerine ulaşabildiğimiz astsubaylar;

1.   Yücel Çevik
2.   Mürsel KAYATAŞ
3.   Bülent AYDINÖZ
4.   Ferdi Altınsoy
5.   Yılmaz Doğan
6.   Vedat Tanrıverdi
7.   Murat Taşan
8.   Kağan Sarı (E)
9.   Yalçın Uyur
10. Ayhan Özarslan
11. Musa Tunç
12. Ahmet Serkan Keskin
13. Okan Turanlı
14. Bayram Demir
15. Naci Demir
16. Sinan Bilici
17. Nurullah Çeçen

TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİN'DEN (TEMAD) ŞOK EYLEM KARARI 

Astsubaylar ölüm orucuna başlıyor. 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanlığı, astsubaylara yönelik ayrımcılık ve adaletsizliklere karşı durmak için ölüm orucu eylemi yapılacağını duyurdu

 Özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele eden astsubaylar son olarak ölüm orucu kararı aldı. Astsubaylara 11 Şubat’ta TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Askerlik Kanunu Tasarısı ile makam tazminatı almayan subay, uzman jandarma ve uzman erbaş emeklileri ile birlikte yüzer lira verileceği kaydedilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı