Kablosuz ağ kullanıcıları dikkat

Kablosuz ağ kullanıcıları dikkat

MS ve Epilepsi hastaları üzerinde olumsuz etkiler yarattığı açıklandı.

Kablosuz ağ kullanıcıları dikkat
 
Süleyman Demirel Üniversitesi Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Bölümünde yapılan araştırmalar neticesinde kablosuz internet kullanımının MS ve Epilepsi hastaları üzerinde olumsuz etkiler yarattığı açıklandı.
25 Ocak 2013 Cuma 14:59
 
 
 
ISPARTA- Süleyman Demirel Üniversitesi Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Bölümünde yapılan araştırmalar neticesinde kablosuz internet kullanımının MS ve Epilepsi hastaları üzerinde olumsuz etkiler yarattığı açıklandı.
 
Üniversitenin resmi internet sitesinde yayınlanan haberde hücredeki kalsiyum kanallarının düzenli çalışmasının önemi ve bu kanalların bozulması durumunda oluşabilecek hastalıklar konusunda bilgi veren Merkez Müdürü Prof.Dr. Mustafa Nazıroğlu, dış dünyada bulunan kalsiyum iyonlarının hücrenin içine girmesi neticesinde hayati faaliyetlerimizi devam ettirebileceğimizi belirtti.
 
HASTALIKLARI TETİKLİYOR
 
Bu iletimi sağlayan iyon kanallarındaki herhangi bir düzensizliğin kanser, şeker hastalığı, sara hastalığı gibi birçok hastalığa neden olduğunu söyleyen Nazıroğlu, araştırmanın asıl amacının kablosuz internet dalgalarının vücudumuzdaki bu iyon kanallarına zarar verip vermediği ve vücuda iyon girişini etkileyip hücre ölümü ya da diğer hastalıkları tetikleyip tetiklemediğini araştırmak olduğunu açıkladı.
 
Yapılan çalışmalar kapsamında kablosuz ağ dalgalarına maruz bırakılan Epilepsi hastası fareler üzerinde yapılan deneylerde deneklerin hastalıklarında ilerleme gözlendi.
 
Araştırmanın içeriği hakkında bilgi veren Prof.Dr. Nazıroğlu şunları söyledi:
 
“Farelerde öncelikle bir Sara hastalığı oluşturuyoruz. Sara hastalığı oluşturduktan sonra sara hastalığının beyindeki merkezi olan hipokampus nöronlarını çıkarıyoruz. Bu hipokampus nöronlarını kablosuz internet frekansına maruz bırakıyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda bir saatte hafif düzeyde ama toplamda 6 saat süreyle bu beyin hücreleri kablosuz internete maruz kaldığı zaman sara hastasının sara hastalığını daha da artırdığını yapmış olduğumuz çalışmalarda gözlemledik.”