KABATAŞ İTİRAFI TWİTTER'DA OLAY OLDU

KABATAŞ İTİRAFI TWİTTER'DA OLAY OLDU

Ben de anlamadım aslında...

İsmet Berkan yaptığı ropörtajda Kabataş yalanına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
"Konudan bağımsız ancak sizinle konuşurken sormadan geçilmeyecek bir soru: Kabataş olayında ne oldu?" sorusuna "Ben de anlamadım aslında. Benim hıyarlığım, atmamalıydım o tweetleri. O tweetleri atarken tam olarak şurada oturuyordum." şeklinde yanıt veren Berkan'ın bu özeleştirisi şöyle devam etti:
 
- O iki tweetten birinde “Olanların savunulur tarafı olmadığını” söylemiştiniz. Neye istinaden söylediniz bunu?
 
Daha sonra Kanal D’nin yayınladığı görüntüler için demiştim. Ama şimdi detay tartışmasına girmek de, kendimi savunmak da istemiyorum. Hataydı benim açımdan.
 
- O görüntüleri tweetleri attğınız gün mü izlemiştiniz?
 
Hayır, birkaç gün önce. Bu önemsediğim bir konu değil. Önemsesem yazı yazarım bununla ilgili, o yüzden tartışmanın detayına girmeyelim. Ama neden böyle olduğunu da anlamadım, iki tane tweet attım sonuçta.
 
- O iki tweette önemli şeyler söylediniz.
 
Hayır, onu söyleyen başkaları da oldu. Hatta yazanlar bile oldu. Ki o zamanlarda her şey olabilir. Bir kadın taciz edilmiş olabilir ya da o kadın yalan söylüyor olabilir. İnsanlar öldü diyenler oldu, gerçekten ölenler oldu, ama bir sürü yalan haber de yapıldı. Bu da o onlardan biri.
 
- Kanal D’nin yayımladığı görüntüleri izlerken siz orada bir olayın olduğunu mu düşündünüz?
 
Hata yaptığımın farkına vardım. Teyit etmeden böyle bir şey dememeliydim. Benim Twitter’ı yanlış anlamamdan da kaynaklanan bir şeydi. Daha fazla detaylara girip yine bu tartışmanın içine girmek istemiyorum. Ne olduysa oldu, ben geçtim orayı çoktan. (T24 / Hazal Özvarış)
 
İşte İsmet Berkan'ın Kabataş itiraflarıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan tweetler:
 
Uğur Arslan ‏@UArslanchp

İsmet Berkan kabataş yalanını kabul edip, hıyarlık ettim demiş. Gazeteciliğin fıtratında hıyarlık yok bilmeni isterim

 

Levent ‏@fevri_sosyolog

Kabataş olayı İsmet Berkan'ın "hıyarlık ettim" diyerek işin içinden sıyrılabileceği bir konu değil. biz unutmadık.

 

Kaç sene oldu? ‏@seneoldu

İsmet Berkan Kabataş iftirası için: ''Mobese görüntüleri var, izledim'' diyeli 1 sene, ''hıyarlık ettim'' diyeli birkaç saat oldu.

 

Muhalif Ç. ‏@muhalif_c

#kabataşyalancısı "İsmet Berkan: Kabataş tweetleri benim hıyarlığım, hata yaptım" Hıyarlık yapıyorsun ama TRTden maaş almaya devam ediyorsun

 

Barbaros Altuğ ‏@barbarosaltug

İsmet Berkan röportajında hiç üzülmüş görünmüyor "ben geçtim çoktan" diye konuyu bağlamış Kabataş için! Yani "önemli değil, siz de unutun"

 

TuğçeÇapulcuoğulları ‏@morhunilihatun

"Kabataş görüntülerini izledim" diyen ismet berkan; "hıyarlık ettim" demiş..üstlerinde kefenleri,ellerinde tuzluklarıyla aqpliler nerede?!:)

 

Ozan ‏@norskdark

İsmet Berkan hıyarlığını anlaması yetmez Ufolarıda gördüğünü söylemesi gerekli.

 

Mehmet Ali Güller ‏@MaliGuller

İsmet Berkan Kabataş yalanı konusunda kendisini "hıyar gibi" hissediyormuş. Oysa yalancılıkla hıyarlık arasında koca bir bostan var!

 

Gökhan Kaya ‏@karaolorin

İsmet Berkan'ın Kabataş özeleştirisi bana hiç inandırıcı gelmedi, o sırada ne için kullanıldığını bilmeyecek kadar aptal biri değildir

 

Artemis ‏@manyetikbant

20 sene sonra bir yerde İsmet Berkan'ı görsem, "Ne oldu Kabataş görüntüleri?" diye suratına tükürürüm. Zaman bir kurtuluş değildir.

 

Zafer ‏@kalanzafer

İsmet Berkan'da makara yapmış anlaşılan. Konular ne kadar kolay açılıp kapanıyor zavallı ülkemizde. Sen kapatsan da kapanmıyor öyle!!!

 

Hatai ‏@bitkimordem

İsmet Berkan "hıyarlık yaptım" diyerek, art niyetini gizlemek ve yaptığını masumane bir hata gibi göstermek istiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı