Jet faşizm! BEYDER Başkanı’na yıldırım ceza

Jet faşizm! BEYDER Başkanı’na yıldırım ceza

AKP’nin esnafları Gezi Parkı eylemcileriyle karşı karşı getirmek için yaptığı kampanyaya karşı çıkan esnafın yaptığı açıklamadan bir saat sonra işyeri belediye tarafından mühürlendi

AKP’nin esnafları Gezi Parkı eylemcileriyle karşı karşı getirmek için yaptığı kampanyaya karşı çıkan ve polisin çekilmesini isteyen Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Başkanı Tarkan Konar’ın yaptığı açıklamadan bir saat sonra işyeri belediye tarafından mühürlendi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı AKP Yozgat eski Milletvekili Kadir Akgül, önceki gün Galatasaray Meydanı’nda açıklama yaparak, esnafın Gezi Parkı olaylarından zarar gördüğünü ileri sürdü. Akgül, eylemcileri de tehdit etti.

BEYDER ve üye esnaflar ise dün bu açıklamaya tepki gösterdi. BEYDER Başkanı Tarkan Konar, yaptığı açıklamada, esnafın iktidarın politikaları ve uygulamaları, polisin müdahaleleri nedeniyle zor durumda olduğunu söyledi. Konar, AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin iki yıl önce İstiklal Caddesi ve çevre sokaklardaki kafe ve barların masa ve sandalyelerini toplanmasını, işyerlerinin önüne masa ve sandalye atmasının kendilerine daha fazla zarar verdiğini vurguladı.

Beyoğlu esnaf adına açıklama yapanları Beyoğlu’nda tanıyan esnafın çıkmadığını da vurgulayan Konar’ın bu açıklamasından tam bir saat sonra Beyoğlu Belediye Encümeni, Konar’a ait “Muaf” kafe bar 3 gün süreyle kapattı. Encümenin barı, kafe barın önüne Nisan ayında bistro konmasını bahane ederek aldığı belirtilirken, zabıtalar anında geldi ve kafe barı mühürlendi.

Kapatma kararının ardından Konar’ın işyerinin camına; “Cuma günü saat 17.00’ye kadar Beyoğlu Belediyesi tarafından Kapatıldık. Cuma günü buluşmak dileği ile” notunu astı.

Kapatma kararının Beyoğlu esnafının, sokaklardan masa ve sandalyelerin iki yıl önce kaldırılmasını protesto etmek için pazar günü yapacağı eylem öncesine denk gelmesi de dikkat çekti.