Japonya'da Büyük Deprem

Japonya'da Büyük Deprem

JAPONYA'YI 7.3 DEPREM VURDU

Japonya'nın doğu kıyısında 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin Miyagi vilayetindeki Ishinomaki kentinin 320 kilometre güneydoğusunda, Fukuşima Nükleer Santralı'nın bulunduğu bölgenin yakınında meydana geldiğini duyurdu.
 
Depremin ardından tsunami uyarısı
Japonya'da Fukusima Nükleer Santrali yakınlarında meydana gelen deprem ülkede büyük paniğe neden oldu. Depremin büyüklüğünü Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nin 7.3, Japon Meteoroloji Ajansı ise 7.1 olarak duyurdu.
 
CAN KAYBI YOK
 
İwate, Miyagı ve Fukusima yerleşim yerlerinin etkilendiği belirtilen depremde şu ana kadar can kaybının olmadığı bildirildi.
 
Japan Times gazetesi Fukusima Nükleer Santrali'ne yakın olması dolayısıyla endişe yaratan depremin ardından Santral'de herhangi bir arızanın olmadığını bildirirken Japon Meteoroloji Ajansı, ülkenin kuzeydoğu kıyıları için tsunami uyarısında bulundu.
 


TSUNAMİ UYARISI

 
Ajans, yerel saatle sabaha karşı 02.10' da meydana gelen 7.1 şiddetindeki depremin ardından dalgaların 30 santimetreye ulaştığını aktarırken Nükleer Santralindeki çalışanların da denize yakın alanlardan uzaklaşmaları çağrısı yaptı.
 
Fukusima Nükleer Santralı sözcüsü ise daha sonra yaptığı açıklamada Santral'in zarar görmediğini ve ve radyasyon değerlerinde bir değişme olmadığını söyledi.
 
Mart 2011'de meydana gelen depremde Fukusima reaktörleri zarar görmüş 18 binden fazla kişi ölü ya da kayıp olarak bildirilmişti.