Jandarmadan  Yalanlama..

Jandarmadan Yalanlama..

Jandarma'dan Soruşturma Açıklaması! 2. Dalga Operasyonu...

JANDARMADAN YALANLAMA GELDİ

Dede Ersel AKSU

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan iddialara ilişkin açıklama geldi. Jandarma'dan yapılan açıklamada 2. dalga operasyonu için Cumhuriyet Savcılığı'ndan kendilerine bir talep gelmediğini belirttiler.

Jandarma Genel Komutanlığı 2. dalga operasyonu için Cumhuriyet Savcılığı'ndan kendilerine bir talep gelmediğini açıkladı.

17 Aralık'ta İstanbul Mali Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri'nin düzenlediği yolsuzluk operasyonu ile Türkiye derinden sarsılmıştı. 2 bakan çocuğu ve ünlü iş adamı Reza Zarrab tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

SAVCILIK VE EMNİYET KRİZİ


Yaşanan bu olayın ardından Emniyet Teşkilatı'nda birçok ilde görevden almalar yaşandı. Emniyet kendi içinde bir değişim yaşarken savcılıkla bir kriz yaşanmıştı. Ergenekon Savcısı olarak bilinen Muammer Akkaş, 2. bir soruşturma için düğmeye başmış ve Emniyet'e 30 kişi için gözaltı kararı içeren bir talimat vermişti.


DOSYA SAVCIDAN ALINDI

Savcının talimatına direnen İstanbul'un çiçeği burnunda Emniyet Müdürü Selami Altınok, Şube Müdürü ve Vali hakkında soruşturma başladığı söylenmiş ve Emniyet ile Savcılık arasında kriz yaşanmıştı. Bu gelişmelerden sonra 2. dalga soruşturma dosyası savcı Muammer Akkaş'tan alınmıştı. Bu sırada Akkaş'ın Jandarma'ya da talimat verildiği iddia edilmişti.

YALANLAMA GELDİ

2'nci dalga operasyonu ve gözaltı kararları için polis harekete geçmeyince savcılığın Jandarma'ya talimat gönderdiği iddiası Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yalanlandı.


"BÖYLE BİR TALEP YOK"

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada "Söz konusu haberler asılsız olup, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve birimlerine Cumhuriyet Savcılığı'ndan herhangi bir talep ulaşmamıştır" denildi.

GENELKURMAY YERİNE JANDARMA AÇIKLADI

Cumhuriyet Savcılığın herhangi bir talebinin olmadığının, Genelkurmay Başkanlığı yerine, Jandarma Genel Komutanlığınca açıklanması dikkat çekti.  Daha önce benzer durumlarda açıklamayı Genelkurmay Başkanlığı yapıyordu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı