İZMİT'TE DENİZİN RENGİ KOYU KAHVE OLDU

İZMİT'TE DENİZİN RENGİ KOYU KAHVE OLDU

İZMİT Körfezi'nde havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, kirlilikten kaynaklandığı belirtilen alg patlaması denizin rengini değiştirdi. Özellikle S...

İZMİT Körfezi'nde havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, kirlilikten kaynaklandığı belirtilen alg patlaması denizin rengini değiştirdi. Özellikle Seka Park'a gezmeye gidenler, buraya ekilmiş rengarenk laleler arasında dolaşırken deniz suyunun koyu kahverengi hal aldığını görünce şaşırıyor.

Bugün İzmit Körfezi'nin kent merkezindeki Marina bölgesi ile Derince ve Körfez ilçeleri sahillerinde yaşanan renk değişikliği dikkat çekici boyutlara ulaştı. Kirlilikten kaynaklandığı bilinen ve alg olarak adlandırılan tek hücreli organizmaların aşırı derecede üremesiyle oluşan değişim, deniz suyunu boya dökülmüş gibi bir görünüme soktu. Kıyı bölgelerinden açıklara doğru deniz suyunun rengi koyu kahverengi ve kızıl renk aldı. Yaklaşık bir aydır görülen, ancak bugün çok daha belirgin bir hal alan İzmit Körfezi'ndeki bu renk değişikliği görenleri de endişelendiriyor.

Denizin renginin korkuttuğunu söyleyen Esra Hanağası, "Sahile çay içmek için gelmiştik. Burada laleler ekilmiş. Fakat denizin inanılmaz kirli olduğunu gördük. Kahverengiye dönüşen kıyı bölgeler bizi tedirgin etti. Umarım kısa sürede normal rengine döner" dedi.

Bu arada bazı vatandaşlar ise deniz suyunun bu rengi almasının sadece alg patlamasından kaynaklanmış olamayacağını, buna bir atık dökülmesi sonucu oluşan kirliliğin de yol açmış olabileceğini söyledi.

 

İZMİT'TE DENİZİN RENGİ KOYU KAHVE OLDU

İZMİT'TE DENİZİN RENGİ KOYU KAHVE OLDU

İZMİT'TE DENİZİN RENGİ KOYU KAHVE OLDU

Kaynak:Haber Kaynağı