İZMİRLİ SANAYİCİLERDEN AKP'YE AĞIR KAPAK

İZMİRLİ SANAYİCİLERDEN AKP'YE AĞIR KAPAK

Yorgancılar, “Keşke bunları yüzümüze söyleyebilme cesaretini gösterseydi" dedi.

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in İzmir'le ilgili sözlerine çok sert cevap verdi. Yorgancılar, “Keşke bunları yüzümüze söyleyebilme cesaretini gösterseydi" dedi.

AĞZINIZDAN ÇIKACAK LAFI BİLMENİZ LAZIM

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, mayıs ayı meclis toplantısında, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in İzmir’e yönelik sözlerini eleştirererek, “Ne kadar iyi eğitim alırsanız alın, ağzınızdan çıkacak lafı bilmeniz lazım. Bir milletvekili kalktı ‘İzmir haşhaşilerin başkenti’ dedi. Hanımefendilerimize, bayanlarımıza ağzına geleni söyledi. Keşke bunları tweetlerle değil de burada bizim yüzümüze söyleyebilme cesareti gösterseydi. ‘Boşanmanın en çok olduğu yer İzmir’ diye yazmış. Bunu söylemek kimsenin haddi de hakkı da değil. Kendisini buradan kınıyorum. Bu lafı bir İzmirli olarak kabul etmediğimi ve aynen iade ettiğimi söylüyorum" dedi.

"İZMİR'DE 14 BİN 500 KONUTUN YIKILMASI GEREKİR"

Toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ise kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Varan, Bostanlı’daki 126 daireli 10 yatık binanın dönüşümünün gündemlerinde olduğunu belirterek, bölgenin riskli ilan edildiğini söyledi. Bostanlı'da zemin sorunu nedeniyle yan yatan 126 daireli 10 yatık binayla ilgili bilgi veren Varan, “Orası bizim gündemimimizde hala önemini koruyor. Bölgeyi riskli alan ilan ettik. Ama vatandaş direniyor ve riskli yapı tespiti yaptırmıyor. Onlar buna karar vermedikten sonra bizim buraları yıkmamız mümkün değil" dedi.

14 BİN 500 KONUTUN YIKILMASI GEREKİR

Plansız kentleşmede Türkiye'deki en önemli kentlerden birinin İzmir olduğunu vurgulayan Varan, “Büyükşehir Belediyesi tüm bölgelerde proje yapma yetkisine sahip. İlçe belediyelerle anlaşma yaparak bu çalışmaları sürdürüyor.

Ama büyükşehirin yaptığı proje bizim 3’te 1’ine denk geliyor. İzmir’de 14 bin 500 konutun yıkılması gerekir. Biz bu makus talihimizi yenip dönüşümü hızlandıralım. Mahalleliyle anlaşma yapın ve bu alan 10 bin metrekarenin üzerinde olsun, biz de sizlerle birlikte bu dönüşümü yapalım. Çok yüksek bina yapmak istemiyoruz. Zemin artı beş kat fazla yapıya sıcak bakmıyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı