İzmir'li Dalış Hocası Yaşama Tutunamadı

İzmir'li Dalış Hocası Yaşama Tutunamadı

52 yaşındaki Nejat Coşkun, hastanede yaklaşık bir aydır sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti.

KEMERALTI'NDAKİ PATLAMADA YARALANAN İŞYERİ SAHİBİ, YAŞAMA TUTUNAMADI
 
Taylan YILDIRIM/İZMİR

İZMİR'in Kemeraltı Çarşısı'nda, denizcilik malzemeleri satan işyerindeki patlamada yaralanan ve vücudunda ağır yanıklar oluşan 52 yaşındaki Nejat Coşkun, hastanede yaklaşık bir aydır sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti. Kan bulmak için sosyal medyada adına kampanya balatılan Çoşkun'un ölüm haberi üzüntü yarattı. Aynı olayda yaralanan kuzeni Aynur Coşkun'un tedavisinin ise devam ettiği bildirildi.
 
Geçen 18 Şubat'ta saat 18.30 sıralarında, Kemeraltı Hisarönü Camisi yakınındaki 914 sokaktaki denizcilik malzemeleri satılan işyerinde önce yangın çıktı, ardından da dalış tüpü patladı. Olayda Nejat Coşkun ile kuzeni 36 yaşındaki Aynur Coşkun ağır yaralandı. Patlamada, çevredeki işyerleri de zarar görürken, yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Patlamanın dalış tüpündeki sızıntı nedeniyle meydana geldiği belirlendi.
 
SOSYAL MEDYADA KAMPANYAYLA KAN BULUNDU 
 
Patlamanın etkisiyle ağır yaralanan ve iki ayağı da kesilmek zorunda kalan Nejat Coşkun için, sosyal medyada kampanya başlatılarak hayatta kalması ve iyileşmesinin hızlanması için, büyüme hormonu ile hemoglobin değerleri yüksek olduğundan 18-20 yaş arasındaki erkeklerden 15 ünite kan alındı. Nejat Coşkun, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam edildiği sırada ambulans uçakla en gelişmiş yanık ünitesine sahip olduğu belirtilen İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Hastanesi'ne sevkedildi. Ancak Nejat Coşkun, olaydan yaklaşık bir ay sonra bugün sabah saatlerinde, tüm çabalara rağmen yaşam savaşını kaybetti. Coşkun'un acı haberi, yakınlarını ve sevenlerini de üzütüyü boğdu. 
 
Bu arada aynı olayda yaralanan Coşkun'un kuzeni Aynur Coşkun'un ise aynı hastanedeki yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiği bildirildi.