İzmir'li Başkanlardan Eskişehir'e 30 Kişilik Destek Ziyareti

İzmir'li Başkanlardan Eskişehir'e 30 Kişilik Destek Ziyareti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e destek vermek için Eskişehir'e yola çıktı.

İZMİRLİ BAŞKANLARDAN ESKİŞEHİR'E DESTEK ZİYARETİ
 
Kadir ÖZEN/İZMİR

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe ve belde belediye başkanları, düzenlenen operasyon nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e destek vermek için Eskişehir'e yola çıktı.
 
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e destek ziyareti kapsamında, CHP'li ilçe ve belde belediye başkanlarından oluşan 30 kişilik heyet, bugün saat 07.00'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğündeki bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan başkanlar adına, yola çıkmadan önce açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle dedi:
 
"Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bir operasyon yapıldı. 5 belediye çalışkanı tutuklandı. Yılmaz Büyükerşen hocamız da ifade vermeye çağırıldı. Biz de İzmir'deki belediye başkanları olarak, mazereti bulunmayanlar ve durumu müsait olanlar olarak, Yılmaz Büyükerşen'e 'Geçmiş olsun' dilek ve desteklerimizi iletmek üzere Eskişehir'e gidiyoruz. Ziyarete, 30 ilçe ve belde belediye başkanı katılıyor. Bugün döneceğiz." 
 
Açıklama ardından Başkan Kocaoğlu ve bereberindeki heyet, bir otobüsle Eskişehir'e doğru yola çıktı.
 
Daha önce de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik olarak iki operasyon düzenlenmiş, çok sayıda bürokrat tutuklanmış, haklarında dava açılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da sanıklar arasında yer aldığı halen devam eden davadaki tahliye kararlarıyla, tutuklu sanık kalmadı.