İZMİR'İN GÖBEĞİNDE KORKUTAN YANGIN

İZMİR'İN GÖBEĞİNDE KORKUTAN YANGIN

İtfaiye yetkilileri yangının çıkış nedeninin incelemeden belli olacağını belirtti.

İZMİR'in ekonomi tarihinde yeri olan, kente bir dönem elektrik de sağlanan Şark Sanayi Fabrikası'nın Alsancak Umurbey Mahallesi'nde Şehitler Caddesi ile İşciler Caddesi'nin kesiştiği noktadaki 43 bin metrekarelik arazisi içinde yangın çıktı.

LASTİK VE HURDA MALZEMELER DEPOLANMIŞ

Lastik, hurda malzemenin yanı sıra ot ve ve ağaçların yanması sonuca gökyüzüne yükselen duman rüzgarın etkisiyle Alsancak semtinin üzerine yönelince paniğe neden oldu. Dha'nın haberine göre, İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangının neden çıktığı inceleme sonrası ortaya çıkacak.

RÜZGAR ETKİLİ OLDU

Şark Sanayi Fabrikası arazisinde saat 11.00 sıralarında çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Arazi içindeki lastik ve bazı hurda malzemelerin yanısıra ot ve ağaçlar tutuştu.

Arazi içinde yaz aylarında uzayan otların biçilmesi yangının daha da büyümesini önledi. Rüzgar nedeniyle arazi içindeki ağaçlara sıçrayan yangın yine rüzgarın etkisile araziyi çevreleyen duvarı da aştı.

KEY PLAZAYA SIÇRADI

İşçiler Caddesi'ni aşarak Key Plaza'nın bahçesindeki ağaçlar da tutuştu. Ancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdehalesiyle ağaçların yanması engellendi. Yangından yayılan duman Alsancak semtinin üzerine yayıldı.

Bu nedenle yangın işyerlerinin bulunduğu kentte yaşayanları tedirgin etti. Polis, arazi etrafında park halinde bulunun araçları çektirdi. Çevredeki binalar boşaltıldı. Elektrik kabloları alevden etkilendi ve kıvılcımlar çıktı.

İtfaiye arazi içinde farklı noktalara yayılan alevleri kontrol altına aldı. Arazi içindeki tescilli tarihi binalar zarar görmedi. İtfaiye yetkilileri yangının çıkış nedeninin incelemeden belli olacağını belirtti. Şark Sanayi Kumpanya Fabrikası arazisinin mülkiyeti Koru ve Paralı ailelerine ait bulunuyor. Koru Grubu tarafından arazide gelecekte imar planına uygun projelerin uygulanacağı açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı