İzmir'in Diyanet tepkisi Dinmek Bilmiyor

İzmir'in Diyanet tepkisi Dinmek Bilmiyor

Görmez’in ‘’İzmir dindarlığının irfana ihtiyacı var’’ sözlerine tepkiler dinmek bilmiyor.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA TEPKİLER DİNMEK BİLMİYOR 

Görmez’in ‘’İzmir dindarlığının irfana ihtiyacı var’’ sözlerine tepkiler dinmek bilmiyor. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'da, Diyanet işleri Başkanı Görmez'i sert bir şekilde eleştirdi. 


KESTANE PAZARI RASTLANTISI
 
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in ‘’Ehil bir müftü atadık’’ dediği isim, Fethullah Gülen’in hayatında önemli rolü bulunan Kestane Pazarı mezunu çıktı.
 
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, ‘’İzmir dindarlığının, irfana ihtiyacı var’’sözü tartışma yaratırken,‘’İzmir’in dini ve manevi hayatını yeniden ayağa kaldıracak, ehil bir müftü atadık’’ dediği Prof. Ramazan Muslu da, ‘’Kestane Pazarı mezunu’’ çıktı.
 
Muğla Fethiye’li olan yeni İzmir müftüsü Muslu, 1978-1980 yılları arasında İzmir, Kestane Pazarında Arapça ve Temel İslami İlimler okudu. Kestane Pazarı, Fethullah Gülen’in hayatında da önemli bir yer tutuyor. Gülen 1966’da, İzmir merkez vaizliği görevinde bulunmuş, Kestane Pazarı Camiinde verdiği vaazların yanı sıra, Kestane Pazarı Kur'an Kursunda idarecilik yapmıştı.
 
‘’İZMİRİ GAVUR ZANNEDENLER’’
 
 
Görmez’in ‘’İzmir dindarlığının irfana ihtiyacı var’’sözü de eleştirilere neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "İzmirlilerin dindarlığı, saf bir dindarlıktır. Diyanet İşleri Başkanı’nın elinde imanometre mi var? Kentin manevi hayatı düştümü ki, atadığı müftü onu ayağa kaldıracak. Bu sözler İzmir’i gâvur zanneden çağdışı bir anlayışın uzantısı olabilir. Görmez, İzmirlilerden özür dilemeli’’ dedi.
 
Diyanet de bu tartışmalar üzerine ‘’ Sayın Görmez, İslâm kültür geleneğinin önemli kavramları arasında yer alan irfan kavramına atıfta bulunarak, İzmir gibi çok kültürlü, çok boyutlu ilgi, bilgi ve duyarlılık eksenlerine sahip müstesna bir şehirde bu çeşitliliği kuşatacak yegâne dilin, irfani bir perspektif olacağını vurguladı. Her ilimiz tıpkı İzmir gibi, yüce dinimiz İslam’ın farklı mecralarda hayata dahil olan zenginleştirici özelliklerini yansıtmaktadır’’ açıklamasını yaptı.

İLGİLİ HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ