İzmir’i ayağa kaldıran olay!

İzmir’i ayağa kaldıran olay!

İZMİR’in Menderes İlçesi’ndeki bir çöp konteynerinde, poşet içine konulmuş, yeni doğmuş bir erkek bebeğin cesedi bulundu. Jandarma, bebeğin annesini ve kimin attığını bilirlemek için, sağlık kuruluşlarına kayıtlı hamile kadınlarla ile aileleri üzerinde araştırma başlattı.

Dün öğle saatlerinde, Çileme Köyü’ndeki çöp konteynerine çöp dökmek isteyen bir kadın, poşet içerisinde ceset görünce köylülere haber verdi. Çöpteki poşette bebek cesedinin bulunduğunun belirlenmesiyle jandarmaya ihbarda bulunuldu. Çöp konteynerinden inceleme yapan jandarma ekipleri, nöbetçi savcının incelemesinin ardından erkek bebek cesedini, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürdü.

HAMİLE KADINLAR AİLELERİYLE TAKİBE ALINDI

Üzerinde herhangi bir kesici delici alet yarası olmayan bebeğin ya doğumda öldüğü ya da doğduktan sonra öldürüldüğünün sanıldığı belirtildi. Bebeğin içerisine konulduğu poşette mi boğulduğu yoksa doğum esnasında mı öldüğünün ise, otopsi sonrasında belirleneceği açıklandı. Ancak bebeğin öldürüldüğü ihtimali üzerinde yoğunlaşan ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, köyde ve çevresinde sağlık kuruluşlarına kayıtlı tüm hamile kadınların kimliklerini tek tek tespit etti. Çileme Köyü ile çevresinde 14 hamile kadının bulunduğu saptandı. Ekipler araştırmalarını bu kişiler ile yakınları üzerinde yoğunlaştırdı. Olayın başka bir yerde gerçekleştikten sonra bebek cesedinin dikkat dağıtmak için köydeki çöp konteynerine atılması ihtimaline karşı da soruşturmanın devam ettiği bildirildi.