İZMİR'E "HAŞHAŞİ" DİYENLERE AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

İZMİR'E "HAŞHAŞİ" DİYENLERE AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Karayolları İzmir Bölge Müdürü Beyefendi, Trabzon'dan AKP milletvekili aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince İzmir'e döndü, göreve başladı ve ilk beyanatında 'İzmir Büyükşehir Belediyesi üstgeçidi engelledi' diyerek kendi eksiğini bizim üzerimize attı"

 

AKP'Lİ MÜDÜR BUNU YAPMIŞ

Konak Tüneli'yle eşzamanlı açılması gereken yaya üst geçidinin yapılmaması yüzünden yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Fuar girişinin kavşağını ve monoray projesini engelleyen Karayolları İzmir Bölge Müdürü Beyefendi, Trabzon'dan AKP milletvekili aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince İzmir'e döndü, göreve başladı ve ilk beyanatında 'İzmir Büyükşehir Belediyesi üstgeçidi engelledi' diyerek kendi eksiğini bizim üzerimize attı" diye tepki gösterdi.

CEMEVİ AÇILIŞI YAPTI

Büyükşehir Belediyesi'nin yapım maliyetinin yüzde 90'ını karşıladığı Foça Bağarası Cemevi'nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Şehirleşme ile birlikte kentlerimizde cemevi ihtiyacı doğdu ve biz de ilçe belediye başkanlarımızla bu ihtiyacı karşılamak için çalışıyoruz. Türkiye'de bunun öncülüğünü yoğun olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz ortak projeler yaparak gerçekleştirdi. Birliğimize, beraberliğimize ülkemizin payidar kalmasına bir damla da olsa katkımız olsun istedik" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, genel seçim sürecinde makro ekonomik politikaların ve Türkiye geneline ilişkin söylemlerin ön plana çıkması gerektiği halde, İzmir'de yerel yönetim üzerinden bir kampanya yürütüldüğünü belirterek “80 vilayette bu iş böyle yürüyor. Ama İzmir'e gelince, İzmir hepsinden farklı ya, gelen kim olursa olsun Büyükşehir'den başlıyor, Büyükşehir'le bitiriyor. Özellikle AKP bunu yapıyor. 

BİR HİZMET YAPMADILAR BÜYÜKŞEHİR'E VURAYIM KAZANAYIM SİYASETİ YAPIYORLAR

Sürekli kaç seçimdir genel siyaseti Büyükşehir üzerinden gerçekleştiriyor. Nedeni şu; 'Ben İzmir'e bir şey yapmadım. Yaptıklarımı söyleyip, yapacaklarıma inandıracak bir çalışmam yok. O zaman vurayım İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, ortamı değiştireyim' diye düşünüyor. Ama ben 40 gündür her sataşmada cevabını veriyorum ve vermeye devam edeceğim. Bu AKP zihniyetinin İzmir'le maalesef problemi var. Bu problem psikolojik midir, sosyolojik midir, bunu bir uzmanlar kurulunun masaya yatırması lazım. Bu AKP'nin İzmirliyle sorunu ne? Biri geliyor 'eli yüzü sümüklü' diyor, biri geliyor 'itikatı zayıf' diyor. Diğeri geliyor, 'gavur' demiyor, ima ediyor. Başka biri geliyor İzmirlilere 'haşhaşi' diyor. AKP İl Başkanı bakıyor, durum kötüye gidiyor, telafi etmek için açıklama yapıyor. Ama AKP'nin1. Bölge 4. sıra milletvekili adayı muhterem, Cuma İçten'i destekleyen mesajlar atıyor. Yani o da 'haşhaşi' demek istiyor. Bu kişi eğer seçilirse İzmir'den milletvekili olacak ve İzmir'in haklarını savunacak. Peki, bu nasıl olacak? Bizim yapacağımız bir şey var: 1. Bölge 4. sıra adayı bu adamı milletvekili yapmamak. En güzel cevabı bu şekilde verebiliriz" dedi.

ÜST GEÇİT YANITI

Geçtiğimiz Pazar hizmete giren Konak Tüneli'yle eşzamanlı açılması gereken yaya üst geçidinin eksik bırakılması nedeniyle yaşanan sıkıntılara da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi,


"Konak Tüneli'nin önüne, tüneli yapan Karayolları'nın, yürüyen merdivenli, çift asansörlü ve tarihi meydanın durumuna uygun bir yaya köprüsü yapması gerekiyordu. Bunlar bu işten bihaber tünelle uğraştılar, sonra bize bir yazı yazdılar ama yazıda proje yok. 30 gün önce bir proje gönderdiler. Hem köprü genişlikleri, hem merdiven genişlikleri, hem asansör sayısı yeterli değil. Biz de 'ihtiyaca cevap verecek bir proje getirin' dedik. Sonra da, 'proje onaylansa da, Eylül 2015'den önce bunu bitirmemiz mümkün değil. UKOME bir karar alsın, metro alt geçidi yaya geçidi olarak belirlensin' dediler. Biz de can güvenliği açısından onayladık. Fuar girişinin kavşağını engelleyen, monoray projesini engelleyen İzmir Bölge Müdürü Beyefendi, Trabzon'dan AKP milletvekili aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince İzmir'e döndü, göreve başladı ve ilk beyanatında 'İzmir Büyükşehir Belediyesi üstgeçidi engelledi' diyerek kendi eksiğini bizim üzerimize attı. Eski Ulaştırma Bakanı 'biz tüneli yaptık üstgeçidi belediye yapsın' dedi. Biz cevap verince de köprüyü yapmaya kalktılar."


Başkan Aziz Kocaoğlu, 310 milyon TL'ye mal olduğu açıklanan Konak Tüneli'nin, İzmir'de en büyük proje olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığını dile getirdi:


“Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı, bu tünel için İzmir'in en büyük projesi diye gazetelere beyanat verdi. Konak Tüneli'nin, hükümetin İzmir'de tek kalemle yapığı en büyük proje olduğu doğru ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sadece Aliağa- Menderes raylı sistemi için tek ihalede 700 milyon TL harcadığını biliyor, bilmezden geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni fuarı tesisi için tek kalemde 400 milyon TL, Üçyol-Üçkuyular Metro hattı için tek kalemde 500 milyon TL harcadığını biliyor, bilmezden geliyor." 

Kaynak:Haber Kaynağı