İZMİR'DEN YOLA ÇIKAN GEMİDE PATLAYICI VE SİLAH İDDİASI

İZMİR'DEN YOLA ÇIKAN GEMİDE PATLAYICI VE SİLAH İDDİASI

İzmir'den yola çıktığı iddia edilen gemide patlayıcı ve silah bulunduğu ve Yunan Askerlerinin gemiye baskın yaparak el koyduğu iddiaları gündemi sarstı,

Yunan internet sitesi 'www.enikos.gr'ye dayanarak sol.haber'de yer alan bilgiler gündemi sarsacak nitelikte. Habere göre, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ile savaş gemileri, bugün sabah saatlerinde Rodos Adası açıklarında seyreden ve "dur" ihtarına uymayan Togo bayraklı "Kuki Boy" isimli, 76 metre uzunluğunda 11 metre genişliğindeki, 1650 grostonluk kuru yük gemisine bu sabah operasyon düzenledi. Haber Gerçek çıkarsa Türkiye'nin Suriye'ye silah gönderdiği iddiaları kuvvetlenecek.

İZMİR LİMANINDAN HAREKET ETMİŞ

Geçen 4 Şubat'ta İzmir Limanı'ndan hareket ettiği belirtilen geminin, muhtemelen Lübnan'a gittiği, ancak uzun süredir Akdeniz'de dolaşması nedeniyle Yunan silahlı kuvvetlerinin dikkatini çektiği belirtildi.

PATLAYICI MADDE VE SİLAH VAR

Yunan polisi ve özel harekat kuvvetlerinin, akşam saatlerinde Girit Adası'ndaki Souda Limanı'na çekilen gemideki aramalarının sürdüğü bildirildi. Patlayıcı madde ve silah bulunan geminin etrafında geniş güvenlik önlemi alındığına da haberde yer verildi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı