İZMİR'DE ROMAN MİLLETVEKİLİNE BÜYÜK SEVGİ

İZMİR'DE ROMAN MİLLETVEKİLİNE BÜYÜK SEVGİ

Benim başarımdan sonra, Avrupa konseyinden ve büyükelçiliklerden arayıp tebrik ettiler. Onur duydum" dedi.

İZMİR'DEKİ ROMAN MAHALLESİNDE TEŞEKKÜR TURU

İzmir'de CHP listesinden milletvekili olarak meclise girmeye hak kazanan Özcan Purçu, Aydın Söke'deki anne ve babasını ziyaret ettikten sonra, İzmir Alsancak'taki Romanlar'ın oturduğu Ege Mahallesi'ne gitti.

GURURLUYUM

Mahallesinde tur atmadan önce soruları yanıtlayan Özcan Purçu, "Çok onurlu ve gururluyum. Bana nasip oldu böyle bir makama yüksekmek. Bunu tarif etmek mümkün değil. Bunun ağırlığı ve onuru var. Türk tarihi açısından da demokrasi açısından tarih yazıldı. İlk kez bir roman milletvekili meclise girdi. Avrupa Parlementosu'nda bunun acısını yaşıyordum. Benim başarımdan sonra, Avrupa konseyinden ve büyükelçiliklerden arayıp tebrik ettiler. Onur duydum" dedi.

GÜÇLÜKLERLE OKUTTULAR

Seçimleri kazandıktan sonra kendisini büyük güçlüklerle okutan anne ve babasını ziyaret ettiğini anlatan Purçu, "Anne ve babama gittim. Söke'de gece geç saatlerde bir kutlama oldu. Onların benim üzerimde emeği çok. Fakirliklerine rağmen okula gitmemi, üniversiteye gitmemi sağladılar. Benim ve arkadaşlarımın oylarıyla kazandım. Bütün ülkelerden tebrik etmek için arıyorlar" dedi.

ROMANLARIN DESTEKLERİNİ RAPOR HALİNE GETİRECEĞİM

Bir roman olarak seçime girmesinin özellikle bu kökendeki vatandaşların yoğun olarak oturduğu mahallelerde etkisini olumlu anlamda gösterdiğini söyleyen Purçu, "Bulunduğuuz Ege Mahallesi'nde, geçen dönem 120 fark vardı. Şu anda 500 fark attık. İsmet Paşa Mahalesi'nde, geçen dönem büyük bir fark yediğimiz yerlerde, şimdi biz fark attık. Üç katına çıkardık oylarımızı. Sadece İzmir değil, Bursa, Samsun, Denizli, Adana ve Mersin illerinden de beni aradılar. Tebrik ettiler. Bu illerdeki roman mahallelerinde de yine önemli artışlar sağladık. CHP oylarındaki artışı genel merkeze rapor olarak sunacağım" dedi.

MECLİSTE AYRIM OLMAYACAK

Roman kökenli olduğunu ama meclis çatısı altında hiçbir etnik arlım yapmadan hizmet edeceğini anlatan Purçu, “Orası meclis, vatandaşa şu etnik kimlik bu etnik kimlik demeden ayırt etmeden hizmet edeceğiz. Elbette romanların yaşamsal sorunları var. Fırsat buldukça sorunlarını çözeceğim. Bu parti görevi değil devlet görevidir. Canı gönülden pozitif ayrımcılık sağlayacağız. Ülke genelinde sesini duyuramayan vatandaşların yanında olacağım" dedi.

SEÇMENLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Özcan Purçu, açıklamalarının ardından romanların oturduğu Ege Mahallesi'nde, 7 yaşındaki oğlu Ayberk'le dolaştı. Tüm seçmenlerin ellerini tek tek sıkan onların sorunlarını çözmek için meclise girdiğini anlatan Özcan Purçu, roman vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kadınlar, Purçu'dan evlerinin yenilenmesini ve imar sorunlarının çözülmesini istedi. Erkeklerin istekleri ise iş oldu. Özcan Purçu, mahallesiden sevgi gösterileriyle ayrıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı