İZMİR'DE ORMAN YANGINI...

İZMİR'DE ORMAN YANGINI...

İzmir- Aydın Otoyolu'nun Buca gişeleri yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgar nedeniyle hızla yayılan alevlerin kontrol altına alınması için Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yoğun çalışmalara rağme

İzmir- Aydın Otoyolu Buca gişeler yakınındaki ormanlık alanda bugün saat akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevleri görenler Orman Bölge Müdürlüğü'nün yangın ihbar hattına bilgi verdi. Bölgeye 2 helikopter ve 10 arazöz ile yangın söndürme uçağı sevk edildi. Alevler rüzgar nedeniyle kısa sürede geniş bir alanda etkili olmaya başladı, duman gökyüzünü kapladı. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

İzmir'de korkutan orman yangını

İzmir'de korkutan orman yangını

KONTROL ALTINA ALINAMIYOR

İzmir'in Buca İlçesi'nde başlayan orman yangını ekiplerin yoğun çalışmasına rağmen kontrol altına alınamıyor. Yangının Yıldız Mahallesi'ndeki yerleşim birimlerine yaklaşması üzerine ekiplerin bir bölümü bu bölgeye kaydırıldı. Rüzgarın etkisiyle Belenbaşı Mahallesi yönüne ilerleyen alevlere Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiyeye bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahale ediyor. Yıldız Mahallesi'ne gelen Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, "Dehşet verici bir durum. Yangının neden çıktığı henüz belli değil, şu an önceliğimiz kontrol altına alınması. Umarım daha fazla yayılmadan yangının önü kesilir. Geniş bir alanda etkili oluyor. Belediye olarak tüm birimlerimiz seferber oldu" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı