İZMİR'DE GERGİN GECE

İZMİR'DE GERGİN GECE

Cinayet şüphelisinin ailesine linç girişimi semti savaş alanına çevirdi

İzmir'de olaylı gece!
 

TÜM SEMT AYAĞA KALKTI


İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, gençler arasında çıkan bıçaklı kavgada 18 yaşındaki Coşkun Ayazma boğazı kesilerek öldürüldü. Ölen gencin bir arkadaşının da yaralandığı olayda şüpheli E.T. kaçtı. Olayı öğrenen ölen gencin yakınları E.T.'nin evine saldırdı. Camları kırılan bina ateşe verildi. Polis, şüphelinin ailesini linç edilmekten güçlükle kurtardı. Hırsını alamayan topluluk, işlek olan bir caddeyi 3 saat trafiğe kapattı. Şüphelinin bir yakınının güzargah üzerinde bulunan marketini kundakladı. Güvenliğin güçlükle sağlandığı bölgede hayat normale döndü. Gençler arasında ölümle sonuçlanan kavganın neden çıktığı konusunda net bir bilgi alınamadı.

Olay, saat 20.30 sıralarında, Eskiizmir Caddesi'nde meydana geldi. Coşkun Ayazma (18) ve arkadaşı Selami A. (19), E.T. (19) ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Bıçaklı kavgaya dönen tartışmada sırtından da bıçaklanan Ayazma boğazı kesilerek, arkadaşı Selami A. ise sol kol ve sol omzundan yaralandı. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri iki yaralıyı ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan Ayazma, hayatını kaybetti.

KATİL ZANLISININ EVİNE SALDIRI

Coşkun Ayazma'nın ölüm haberini alan yakınları, şüphelinin bölgeye yakın olan 3959/12 Sokak'taki evini bastı. 3 katlı bir binanın 2'inci katında oturan E.T.'nin ailesi ve bina sakinleri neye uğradığını şaşırırken, öfkeli kalabalığa önce asayiş ekipleri müdahale etti. Yetersiz kalan asayiş ekipleri 155 haber merkezinden bölgeye destek ekip istedi. Öfkeli kalabalık binayı taş yağmuruna tutup camları kırdı, binayı ateşe verdi. Çevre ilçelerden de gelen asayiş ve çevik kuvvet ekipleri, 4 TOMA ve akrep araçlarının da desteği ile bölgeyi kontrol altına alabildi. Şüphelinin anne, baba ve iki ağabeyi ile diğer iki katta oturanlar, binadan tahliye edildi. Zemin kattaki daire ile dış yüzeyi yanan bina, bir süre sonra bölgeye güçlükle gelebilen itfaiye ekiplerince söndürüldü.

45640_6606_09032014094955_4.jpg

MARKETTE KUNDAKLANDI

Hırsını alamayan öfkeli kalabalık Eskiizmir Caddesi'ni 3931 Sokak'ı trafiğe kapadı. Yola çok sayıda çöp konteyneri devirip barikat kuran topluluk, barikatı ateşe verdi. Bölgede bulunan şüphelinin yakını olduğu öğrenilen Karabağlar Meclis üyesi adayı Medine T.'nin bu sokakta bulunan marketi önce taşlandı, ardından, işyeri kundaklandı. Bunun üzerine bölgeye iki TOMA ile akrep olarak tabir edilen polis araçları geldi. Bölgeye çağrılan itfaiyeyi gören kalabalık, iki aracı taş yağmuruna tuttu. Geri dönmek zorunda kalan 2 itfaiye aracı yaklaşık 1 saat sonra güvenlikleri sağlanınca işyerindeki yangını söndürebildi.

KAÇAN ZANLI ARANIYOR

Yaklaşık 3 saat boyunca kentin işlek caddelerinden biri olan Eskiizmir Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, bir süre sonra bölgede güvenliği sağlanmasıyla çevreye dağıldı. Cinayeti işlediği ileri sürülen katil zanlısı E.T.'nin arandığı, şüphelinin ailesinin güvenli bir bölgeye sevk edildiği, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı