İZMİR'DE FECİ KAZA ANNE VE KIZI ÖLDÜ

İZMİR'DE FECİ KAZA ANNE VE KIZI ÖLDÜ

Hastaneye kaldırılan 35 yaşındaki Haddure Faraç ve kızı 5 yaşındaki Fatma Faraç...

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, 100 metre ilerideki yaya üst geçidini kullanma yerine yolun karşısına geçmek isteyen Suriyeli anne ve 2 kızına otomobil çarptı. Hastaneye kaldırılan 35 yaşındaki Haddure Faraç ve kızı 5 yaşındaki Fatma Faraç öldü diğer kızı 13 yaşındaki Delal Faraç ise ağır yaralandı.

BORNOVA'YA YERLEŞMİŞLER

Kaza, dün akşam saat 19.00 sıralarında Yeşildere Caddesi'nde meydana geldi. Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle geçen yıl İzmir'e gelerek Bornova'da yaşayan Suriyeli Haddure Faraç ve iki kızı Ballıkuyu Semti'ndeki akrabalarını ziyaret etti. Daha sonra evlerine dönmek için yola çıkan Suriyeli anne ve iki kızı, 100 metre ilerideki yaya üstgeçidini kullanmayarak yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Konak'tan Karabağlar yönüne giden 22 yaşındaki Abdülsamed Bel yönetimindeki 35 AS 8888 plakalı otomobil anne ve iki kızına çarptı.

DİĞER KIZIN DURUMU DA CİDDİ

Çarpmanın etkisiyle savrulan anne ve iki kızı yere düşerek ağır yaralandı. Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale ardından Haddure Faraç, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma, Fatma Faraç Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Delal Faraç'ta Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan anne Haddure Faraç ile Fatma Faraç kurtarılamadı. Anne ve kızının cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Delal Faraç'ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Kazadan sonra sürücü Abdülsamed Bel gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı