İZMİR'DE EYLEMCİLERE SERT MÜDAHALE

İZMİR'DE EYLEMCİLERE SERT MÜDAHALE

Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında, KESK'e bağlı sendikalar, sol partiler, Alevi dernekleri bayrak ve pankartlarıyla binlerce kişi Basmane Meydanı'nda toplandı.

İZMİR'de Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Polis Basmane Meydanı'ndan Konak'a yürümek isteyen göstericileri saat 13.15'de su ve gaz sıkarak dağıttı. Bu sırada çıkan arbededen etkilenenler oldu. Kabalalığın bir bölümü Mürselpaşa Bulvarı'na, bir bölümü de Kültürpark içine doğru koşarak, su ve gazdan kaçmaya çalıştı.

 BİNLERCE KİŞİ TOPLANDI

Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi. Polis yolları kesip, izin verilmeyeceği anonsu yapınca grupla güvenlik güçleri arasında gergin bekleyiş başladı. 

55719_76098_13022015153555_3.jpg

Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında, KESK'e bağlı sendikalar, sol partiler, Alevi dernekleri bayrak ve pankartlarıyla binlerce kişi Basmane Meydanı'nda toplandı. Polis ise TOMA araçları, Çevik Kuvvet otobüsleri ile Basmane Meydanı'na gelen tüm yolları kesti. Fuar Basmane kapısı önünde toplanan göstericiler, sloganlar atarak Konak Meydanı'na yürüyeceklerini, burada açıklama yaptıktan sonra dağılacaklarını bildirdi. 

Bu sırada İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir şube müdürü kalabalığa anons yaparak, yürüyüşe kesinlikle izin vermeyeceklerini, bulundukları yerde basın açıklaması yapıp dağılmalarını istedi. 

Göstericilerin arasındaki bir kişi de megafonla polise seslenip, "Biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Polis arkadaşlar sizin için de bu mücadelemiz. Yolumuzu açın yürüyelim" dedi. 

55719_48568_13022015133524_0.jpg

Ancak polis yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine polis şefi bir kez daha anons yapıp, olası bir müdahaleden etkilenmemeleri için çevredeki meraklı kalabalık ve basın mensuplarının göstericilerin bulunduğu yerden uzaklaşmasını istedi. 

BOYKOTA KATILIM AZ AÇIKLAMASI

Bazı göstericilerin bugün okula göndermedikleri çocukları ile eyleme geldikleri gözlendi. Basmane Meydanı'ndaki bekleyiş sürüyor. Sabah da Bornova ve Narlıdere ilçesindeki 2 okulda öğrenci ve bazı öğretmenler okul önünde açıklama yapıp dağıldı. 

Milli Eğitim yetkilileri de il genelinde boykota katılımın fazla olmadığını söylerken, boykota katılanlarla ilgili ne işlem yapılacağı konusunda ise bilgi vermedi. 

İŞTE POLİSİN MÜDAHALESİ

Kaynak:Haber Kaynağı