İZMİR'DE BERKİN TÖRENLERİNE POLİS SALDIRISI

İZMİR'DE BERKİN TÖRENLERİNE POLİS SALDIRISI

İZMİR’de, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından bugün de süren protesto eylemlerine, polis su sıkarak müdahale etti.

YÜRÜYÜŞ VE MÜDAHALE

Gündoğdu Meydanı tarafında toplanan binlerce kişi dün olduğu gibi yine Cumhuriyet Meydanı'da doğru yürüyüşe geçti. Polis de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde TOMA araçları ve çevik kuvvet polisleri önlem aldı. Barikatı aşıp meydana girmek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli su kallandı. Göstericiler de polise taş ve havai fişek attı. İkinci Kordon ve Alsancak bölgesinde de trafik akışı kesilirken, göstericiler alana girmeye çalışırken, polis de grubu dağıtmak için müdahalesini devam ettiriyor.

İzmir’de Berkin Elvan eylemine polis müdahalesi
İZMİR’de, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından bugün de süren protesto eylemlerine, polis su sıkarak müdahale etti.

 

 

Müdahalenin ardından tekrar toplanan yaklaşık 2 bin kişi Valilik önünde eylemini sürdürdü.

Bugün öğle saatlerinde, KESK ve DİSK, Tüm Yerel- Sen başta olmak üzere, sendika, meslek odası, bazı siyasi partiler ve derneklerin üyeleri Konak Meydanı’nda toplanmaya başladı. DİSK’e bağlı sendikaların üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde, KESK ve diğer kuruluşların üyeleri ise eski Sümerbank binanı önünde toplandı. DİSK Ege Temsilcisi Memiş Sarı, topluluğa yönelik olarak basın açıklaması yapmaya başladı. Sarı, Berkin Elvan’ın ölümüne neden olanların bulunup cezalandırılmasını istedi. 

Bu sırada, eski Sümerbank binası önünde toplananlar, buradan yürüyüp, Belediye önündeki grupla birleşerek İzmir Valiliği önüne gitmek istedi. Ancak polis buna izin vermedi. Bunun üzerine, önlem olarak bekletilen TOMA’lardan birinin üzerine bir eylemci çıktı. Ardından Sümerbank önündeki gruptakileri TOMA’dan su sıkılmaya başlandı. Üzerine çıktığı TOMA’dan, suyu çevik kuvvet ekiplerine doğru yönlendirmek isteyen eylemci, plastik mermi ile bacağından vuruldu. Eyleme katılanlar, müdahalede bulunulması üzerine yerden söktükleri kaldırım taşları ve ellerindeki şişeleri polis araçlarına fırlattı. 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, DİSK Ege Temsilcisi Memiş Sarı, TMMOB İzmir Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi, araya girip, eyleme katılanlardan ve polisten sağduyulu davranmalarını istedi. Bu girişimin ardından birleşen gruplar İzmir Valiliği önüne geldi. Polis Valilik önünde güvenlik önlemi alırken, yaklaşık 2 bin kişilik topluluğun eylemi sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı