İZMİR'DE BERKİN ELVAN İÇİN PROTESTO GÖSTERİSİ

İZMİR'DE BERKİN ELVAN İÇİN PROTESTO GÖSTERİSİ

GEZİ olayları sırasında polisin biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi İzmir’in...

GEZİ olayları sırasında polisin biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi İzmir’in dört bir yanındaki eylemlerle protesto edildi.

Bazı liselerle öğrenciler sabah ilk derslere girmedi. Üniversitelerin tamamında da protesto gösterileri, anma toplantıları yapıldı. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi öğrencileri okullarında sessiz yürüyüş yaparak Berkin’in ölümünü protesto etti. Bunun yanı sıra Ege üniversitesi öğrencileri ise kampüs girişindeki Osman Kibar Kavşağı’nı, kısa süreliğine trafiğe kapattı.

Üniversitelerin yanı sıra Konak, Karşıyaka, Narlıdere gibi ilçelerdeki birçok lisede de Berkin Elvan’ın yaşıtı olan öğrenciler, olaya tepkilerini gösterdi. Bazı bağımsız tek kişilik yapılan protestolarda ise gençler, Berkin Elvan’ın resminin üzerine ekmek bırakıp oturma eylemi yaptı.

KONAK’TA PASİF EYLEM

Konak Meydanı’nda Valilik ve Konak Kaymakamlığı binası önünde, çevik kuvvet ekiplerinin karşısında oturan gençler, önlerinde bir somun ekmek, Berkin Elvan’ın fotoğrafı, üzerinde 'Berkin’i vuranlar memleketi soyanlar', 'Berkin uyanmadı, Uyan Türkiye' pankartlarıyla tepkilerini ortaya koydu. Sessizce Berkin’in ölümüne tepki veren gençlere İzmirliler de zaman zaman yanlarına gelerek destek oldu.

BÜYÜK EYLEM SAAT 19.00’DA

Kentte öğrencilerin ya da bireysel olarak yapılan eylemlerin yanı sıra saat 19.00’da sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, çeşitli partilerin katılımıyla büyük bir yürüyüşün yapılacağı açıkladı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinden başlayacak olan bu yürüyüşe öğrencilerin de destek vereceği belirtildi. Yürüyüşe çağrı mesajları da yoğun olarak sosyal medya üzerinden verildi.

 

İzmir'de Berkin Elvan İçin Protesto Gösterisi

İzmir'de Berkin Elvan İçin Protesto Gösterisi

Kaynak:Haber Kaynağı