İzmir'de 800 ton altın operasyonu ; 3 Kişi tutuklandı

İzmir'de 800 ton altın operasyonu ; 3 Kişi tutuklandı

İzmir'de Nif Dağına gömülü olduğu söylenen 800 ton altını ele geçirmek için adam kaçırıp kazı yapan çeteye operasyon.

Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kriz derinleşirken inanılmaz olaylar meydana geliyor. İzmir'in Doğusunda bulunan Nif dağında 800 ton külçe altın gömülü olduğu söylentileri 11 kişilik bir çeteyi harekete geçirdi. Külçe altınların yerini bildiğini düşündükleri Bilal T. adlı kişiyi kaçıran çete tam 11 gün alıkoyup işkence yaptı. 
İŞKENCELİ SORGULAMA

Geçen 6 Mayıs'dan beri altınların yerini söylettirmek için alıkonunan Bilal T. bir fırsatını bulup polise olayı duyurunca korkunç ayrıntılar ortaya çıktı. Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberi şöyle devam ediyor. 

ÇOBANA POLİSE GİTMESİNİ SÖYLEDİ

Kaçırılan Bilal T.’ye Nif Dağı’nda bulunduğu ileri sürülen 800 ton külçe altının yerini söylemesi için işkence yapıldı. Bilal T., saldırganlara altınların olduğunu ileri sürdüğü bir yer gösterdi. Onlar kazı yaparken Bilal T. kaçtı ve dağda rastladığı çobandan polise haber vermesini istedi. Bilal T., kendisini kaçırıp 11 gün boyunca alıkoyan kişilerden şikâyetçi oldu.

KAÇIRANLAR YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Bilal T.’yi kaçıran kişilerin M.B., A.Y.K. ve D.B.C. olduğunu belirledi. Ekipler, 2 aylık çalışma sonrası düzenledikleri operasyonla 3 kişiyi yakaladı. Adliyeye gönderilen zanlılar tutuklandı. 

ENİŞTESİNİ DE KAÇIRMIŞLAR

Aynı çetenin 7 elemanının ise geçen mart ayında yine aynı nedenle Ö.K. ile yanında bulunan eniştesi M.U.’yu da kaçırdıkları, araç kamerasına yansıyan görüntüler sayesinde yakalanıp tutuklandıkları ortaya çıktı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İlgili Haberler