İzmir Kasaba CHP Çakma

İzmir Kasaba CHP Çakma

İstanbul milletvekili Mustafa Şentop 'İzmir sadece büyümüş bir kasaba'

MHP MİTİNGİNİN ARDINDAN

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği MHP'nin "Yeniden Kuruluş Mitinginin gerçekleştiği saatlerde AKP'nin Seçim İşleri Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop da İzmir'de parti toplantısı gerçekleştirdi.  İstanbul milletvekili Mustafa Şentop 'İzmir sadece büyümüş bir kasaba' dedi.
 
''ÇAKMA CHP''
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İzmir’deki oy oranlarıyla ilgili anketi de gazetecilerin sorusu üzerine değerlendiren Şentop, "Biz daha yüksek destek istiyoruz. Anket; Kasım 2012’de yapılmış. Bugün makasın daha da kapandığını göreceğiz. İzmir geçmişte DP, AP’nin kalesiydi. Statükocu partiler İzmir’den destek alamamışlardır. İzmir’in CHP ile ilişkisi ise rahmetli Bülent Ecevit’tir. Ecevit, 1970 sonrası CHP’deki statükoya Genel Sekreter olduğu dönemde karşı çıkışıyla ilgi görmüş bir siyasetçidir. Ecevit CHP’nin içinde biri değil. Şu anki CHP eski CHP. Ecevit’in dönemindeki CHP değil. Çakma CHP’dir. 1980 darbesinden 10 yıl sonra CHP yeniden kuruldu. Şu anki CHP, dedesiyle aynı ismi taşıyan torunlara benziyor. Aynı aileden olmalarına ve isimleri de aynı olmasına karşın aynı kişiler değiller. Ecevit’in CHP’siyle bugünkü CHP’nin durumu sadece isim benzerliğidir."
 
''3 CÜMLE KURAMAZLAR''
 
Şentop, MHP’nin çözüm sürecinde Türkiye’ye provoke etmekten, bölmekten öteye gidemediğini söyledi. MHP Genel Başkanın Devlet Bahçeli’yi eleştiren Şentop, "Sayın Bahçeli; bayrak, Türk, Türk milleti ifadelerini kullanmadan arka arkaya üç cümle kuramaz. CHP de Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik sözcüklerini kullanmadan üç cümle kuramaz" dedi. 
 
"İZMİR BÜYÜK BİR KASABA"
 
Şentop, İzmir’de yönetimde olan CHP’li belediyeleri de eleştirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir arasındaki farklara baktığını dile getiren Şentop, "İzmir’de seçmene özel propogandaya gerek yok. Sadece ’İstanbul, Ankara’ya bak’ desen seçmeni ikna etmek için yeterli. İzmir büyümüş bir kasaba görüntüsü veriyor. Bu CHP’li belediyecilik anlayışının ürünüdür. Onlar park, fuar yaparlar. Belediyeciliğin temel sorunlarını ele almazlar. İzmirliler’den seçimlerde rasyonel değerlendirme yapmasını talep ediyorum" dedi.