İZMİR EMNİYETİNE CEMAAT OPERASYONU 14 GÖZALTI

İZMİR EMNİYETİNE CEMAAT OPERASYONU 14 GÖZALTI

Operasyonun 2009 yılında, halen İzmir İl Emniyet Müdürü olan Celal Uzunkaya ve dönemin Emniyet Genel Müdür yardımcısı Mustafa Gülcü'nün de aralarında bulunduğu bazı emniyet mensupları hakkındaki..

İZMİR merkezli 10 ilde Fetullah  Gülen Cemaatine yöenelik düzenlenen operasyonda aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ'DE SUÇLANIYOR

Operasyonun 2009 yılında, halen İzmir İl Emniyet Müdürü olan Celal Uzunkaya ve dönemin Emniyet Genel Müdür yardımcısı Mustafa Gülcü'nün de aralarında bulunduğu bazı emniyet mensupları hakkındaki "suç örgütüne yardım soruşturması"nda, kumpas yapıldığı iddiaları doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

OPERASYON 11 İLDE

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato'nun talimatı doğrultusunda eş zamanlı olarak İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir merkezli 11 (Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Edirne, İzmir, Kars, Kırşehir, Siirt, Şırnak ve Uşak) ilde Cemaat üyesi oldukları, örgüt adına faaliyet yürüttükleri, soruşturmayı yönlendirme adına deliller uydurdukları" iddiasıyla operasyon düzenlendi.

EMNİYET GENEL MÜDÜR YARDIMCILARIDA VAR

Operasyonun, 2009 yılında, halen İzmir İl Emniyet Müdürü olan Celal Uzunkaya'nın da aralarında bulunduğu dönemin bazı Emniyet Genel Müdür yardımcıları hakkındaki “suç örgütüne yardım soruşturmasıönda, kumpas yapıldığı iddiaları doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi. Operasyon kapsamında 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, 14 kişi gözaltına alındı, gözaltı kararı verilenlerden aralarında zamanın KOM daire başkanı halen tutuklu bulunan Merkez Valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 10 kişinin ise "askeri casusluk davasında kumpas soruşturması" kapsamında cezaevinde oldukları belirlendi. Haklarında yakalama kararı 3 kişinin ise aranmasının devam ettiği belirtildi.

RAMAZAN AKYÜREK'İN OĞLU DA VAR

Ayrıca gözaltına alınanlar arasında halen tutuklu bulunan İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek'in oğlunun da olduğu öğrenildi.

UZUNKAYA VE GÜLCÜ GEÇEN AY BERAAT ETMİŞTİ

Öte yandan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla takibe aldıkları gruba yönelik 2009 yılında operasyon gerçekleştirmiş, grubun elebaşı olduğu iddia edilen İrfan Erbarıştıran ile 4 kişi gözaltına alınmış, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya da operasyon kapsamında ifade vermeleri için Cumhuriyet Savcılığı'na çağrılmıştı. Gülcü ve Uzunkaya geçen ay İzmir Adliyesi'nde Yargıtay'ın bozma kararı sonrası görülen davada beraat etmişti. Uzunkaya mahkeme çıkışında "Çok şükür bizlere bunları hazırlayanlar bugün ya mahkemelerde hesap veriyorlar ya cezaevlerinde gün sayıyorlar. İntikamcı değiliz. Hep şunu diledim, 4 yıllık yargılamada, 'bana bu haksızlığı, zulmü reva görenlerin dünyada cezalarını çektiğini görmeyi diliyorum' dedim. Çok şükür gördük, görüyoruz. Öteki taraftan zaten şüphem yok, hiçbir hakkımı helal etmiyorum" şeklinde konuşmuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı