İzmir Che'yi Unutmadı

İzmir Che'yi Unutmadı

İzmir’de Liseli Genç Umut, Dev-Lis ve Liseli Gençlik Muhalefeti’nin çağrısıyla bir araya gelen liseliler, ölümünün 46. Yılında Ernesto Che Guevara’yı andı.

Konak YKM önünde buluşarak Eski Sümerbank önüne yapılan yürüyüş boyunca “Bir iki üç daha fazla Vietnam, Ernesto’ya bin selam”, “Mahir, Hüseyin, Ulaş kurtuluşa kadar savaş”, “İsyan devrim özgürlük”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.
 
Yapılan basın açıklamasında 9 Ekim’de katledilen Commandante Ernesto Che Guevara dünyadaki enternasyonalist hareketin bir lideri ve hiçbir zaman sönmeyecek olan devrim ateşinin ölümsüz bir simgesi olduğu belirtildi. “Onu öldürerek korkularını, yayılacak olan devrimleri sonlandıracaklarını sanan emperyalistler unutmasınlar ki; devrimciler ölür ama devrimler durmaz sürer diyen” liseliler her zaman Che’nin dediği gibi gerekeni yapacaklarının sözünü verrdi.
 
Basın açıklaması sonrası Liseliler yasaklı Konak Meydanı’na yürüyüş yaparak burada Gezi direnişi sonrası liselerde yaygınlaşan baskıların konuşulduğu bir forum gerçekleştirildi.