İZMİR CEMAAT OPERASYONUNDA SKANDAL

İZMİR CEMAAT OPERASYONUNDA SKANDAL

Avukat Girgin, “Sapla samanı karıştırıyorlar. Bana bu ızdırabı yaşatanlar hakkında şikayetçi olacağım" dedi.

İZMİR'de Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü 'Paralel devlet yapılanması' soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 40 adreste yapılan aramada avukat, akademisyen ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 58 kişiden 37'si gözaltına alındı.

PEYNİRCİ SANIP AVUKATI GÖZALTINA ALMIŞLAR

Emniyette sorgusu süren 37 kişiden 6'sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların arasında olan Avukat Mehmet Girgin'in, 'peynirci Mehmet' lakaplı aynı isimli kişiyle karıştırılıp operasyonda gözaltına alındığı iddia edildi. Avukat Girgin, “Sapla samanı karıştırıyorlar. Bana bu ızdırabı yaşatanlar hakkında şikayetçi olacağım" dedi.

37 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İzmir merkezli olarak Malatya, İstanbul, Eskişehir, Muğla, Antalya'da, 57 kişiye yönelik olarak yapılan 'paralel yapı' operasyonunda 37 kişi gözaltına alındı. Operasyonun İzmir'de geçen temmuz ayında yine 'paralel devlet yapılanmasına" yönelik düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu ve o zaman gözaltına alınıp tutuklanan muhasebeci Ö.K.'dan ele geçirilen 15 yıllık makbuz ve ajandaların incelenmesi sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda yapıldığı öğrenildi. Yakalama kararı verilen bu 57 kişi dışında 1 şüphelinin daha bulunduğu, ancak sağlık sorunları nedeniyle hakkında gözaltına kararı verilmediği, belirtildi.

GÖZALTINDAKİLER

Gözaltına alınanlar arasında İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ., geçen temmuz ayında 'paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan bazılarının avukatı olan, Aktif Eğitimciler Sendikası'nın da avukatı İ.Ç., kanser hastası olan avukat H.T., 7 Haziran Genel Seçimleri'nde AK Parti İzmir 2'nci Bölge'den milletvekili aday adayı olan avukat Mehmet Girgin, bir giyim firmasının eski sahibi Ç.G., İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanlığı için 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilen işadamı S.S.G., İl Genel Meclisi eski Üyesi İşadamı N.M, demirçelik tüccarı S.K, İl Genel Meclisi eski Üyesi ve Karabağlar İl Delegesi Ö.M, işadamı M.B.S., işadamı M.K., Erguvan Derneği yöneticisi A.K. de bulunuyor.

ŞİFA HASTANESİ BAŞHEKİ DE VAR

Haklarında yakalama kararı çıkarılanlar arasında ise Şifa Hastanesi'nin eski başhekimi M.A. ile diğer şüpheliler Ş.N.U. ve F.O.'nun da yer aldığı öğrenildi. Emniyette gözaltında bulunan 37 kişinin ifadeleri dün alınmaya başlandı. İfadelerin ardından 6 kişi serbest bırakılırken, 31 kişinin ifadelerinin tamamlanmasının ardından, yarın veya pazartesi günü adliyeye sevk edileceği belirtildi.

MEHMETLER KARIŞMIŞ

Serbest bırakılanların arasında olan AK Partili Buca eski Belediye Başkanı ve geçtiğimiz Haziran'da aynı partiden milletvekili seçilen Cemil Şeboy'un avukatı olan Mehmet Girgin'in, henüz yakalanamayan 'peynirci Mehmet' lakaplı esnafla isim soy isminin aynı olması nedeniyle yanlışlıkla gözaltına alındığı öne sürüldü. DHA muhabirinin telefonla görüştüğü avukat Mehmet Girgin şunları anlattı: 

GÖZALTINA ALINANLARI TANIMIYORUM

“Sabahın karanlığında evimin kapı zili çalındı. Kapıyı açınca üç polis karşımda duruyordu. Kendileri nazik bir şekilde durumu izah etti. Üzerimi giyip, emniyete götürdüler. Evimi bile aramadılar. Emniyette gözaltına alınanların hiçbirini tanımıyorum. Bana 'senin burada ne işin var' diyenler bile oldu. Baro başkanı ve 300'e yakın avukat gözaltı sırasında yanıma geldi. Benim siyasi çizgim belli. Asıl Mehmet Girgin 'peynirci' lakaplı olan kişi. Kendisi henüz yakalanamamış. Benim bu kişilerle alakam yok. 50'ye yakın soru sordular. Sorulan sorularla ilgili cevaplar verdim. Bir tek benimle ilgili tespit edilen eski büromun telefon numarası. 2004 yılında bir koleje oğlumu okula kayıt yaptırmak için toplantıya çağrılmam için büromun telefon numarası yazılmış. Bu toplantıya bile gitmedim. Ben kurban bağışı bile yapmadım. Türkiye'de en büyük adaletsizlik, adalet mekanizmasının olmayışı. İş işten geçtikten sonra 'pardon' demekle bu işler olmuyor. Bana ve aileme bu ızdırabı yaşatanlar hakkında davacı olacağım.

GECE 01 'DE BIRAKILDIM

Hukuki olarak sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağım. Sapla samanı karıştırıyorlar. Sabahtan beri telefonlarım susmuyor. Herkes geçmiş olsun diyor. Gece 01.30'da emniyetten serbest bırakıldım. Derdimi oradaki görevlilere zor anlattım. En sonunda beni amirlerine götürdüler. O da dosyamı inceledi, bir şeyim olmadığını görünce 'buraya kadar getirilmişsin, ifadeni alalım' dedi. Ardından da serbest bıraktılar. Ben geçtiğimiz 7 Haziran'da AKP'den Milletvekili aday adayıydım. Partiye yıllardan beri hizmet ediyorum. İlçe başkanlığı ve il başkan yardımcılığı da yaptım. Operasyonla ilgili kimin imzası varsa onlar hakkında şikayetçi olacağım." 

PEYNİRCİ FİRARDA

Emniyet yetkilileri aynı ismi taşıyan iki kişinin olduğunu doğrularken, serbest bırakılan avukat Mehmet Girgin'in örgüt içinde faal bir çalışmasının tespit edilmediğini, firarda olan diğer Mehmet Girgin'in yakalama çalışmasının devam ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı