İTİRAZ KABUL EDİLDİ AKP İSTANBUL OYLARI DEĞİŞECEK

İTİRAZ KABUL EDİLDİ AKP İSTANBUL OYLARI DEĞİŞECEK

AKP’nin geçersiz oylarının geçerli sayılmasına ilişkin il seçim kurulu kararını iptal etti

YSK itirazı kabul etti... AKP’nin İstanbul oyları düşecek

Yüksek Seçim Kurulu, hilelere ve oy hırsızlıklarına sahne olan İstanbul’daki seçimlerde üç ilçede AKP’nin geçersiz oylarının geçerli sayılmasına ilişkin il seçim kurulu kararını iptal etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), hilelere ve oy hırsızlıklarına sahne olan İstanbul’daki seçimlerde üç ilçede AKP’nin geçersiz oylarının geçerli sayılmasına ilişkin il seçim kurulu kararını iptal etti. Bu da AKP’nin İstanbul ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde aldığı oyların düşmesine neden olacak. 

AKP’nin, itirazları üzerine, İstanbul İl Seçim Kurulu Kartal 1 ve 2. seçim bölgeleri ile Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde, mavi renkli belediye seçimi zarflarında muhtarlık pusulasıyla birlikte kullanılan oyların da geçerli sayılmasına karar vermişti. 

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre; YSK dün gece bu kararla ilgili itirazları görüştü. İstanbul CHP İlçe örgütlerinin itirazı üzerine Silivri, Büyükçekmece yönünden, CHP’nin YSK temsilcisi avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun itirazı üzerine de Kartal 1 ve Kartal 2 yönünden belediye zarfından çıkan büyükşehir, ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği oyların geçerli sayılmasına ilişkin kararlar kaldırıldı. 

Yakupoğlu Hürriyet’e, “AK Parti’nin bu dört ilçe yönünden itirazları kesin olarak reddedildi ve bu oylar geçerli sayılmayacak” dedi.

YSK: OYLAR GEÇERLİ SAYILAMAZ

Yakupoğlu kararı şöyle anlattı:

“YSK muhtarlık oy pusulası çıkan mavi zarfın içindeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Meclis Üyeliği oy pusulalarının geçerli olduğuna dair İstanbul İl Seçim Kurulu’nun kararlarını kaldırdı. YSK, bunun 298 sayılı Seçim Kanunu’nun 102/5 fıkrası ve YSK’nın 138 numaralı genelgesinin 43-2/b maddelerine aykırı olduğuna karar verdi. Mavi zarfın içinden bu düzenlemeler gereği muhtar ve ihtiyar heyeti dışında bu oy pusularının çıkması halinde kullanılan oyların geçersiz sayılacak.”

Kaynak:Haber Kaynağı