İSVİÇRE'DE İSLAM MERKEZİNE SALDIRI

İSVİÇRE'DE İSLAM MERKEZİNE SALDIRI

İSVİÇRE'nin Saint-Gall kantonunda bulunan İslam Merkezine sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce molotof kokteylli saldırı düzenlendi. İki molotof kokteylinin isabet ettiği merkezin kafeteryasında yangın çıktı. Yangın, kısa...

İSVİÇRE'nin Saint-Gall kantonunda bulunan İslam Merkezine sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Dün^de benzer bir saldırı Almanya'da meydana gelmişti. Bu tip saldırıların yoğunlaşmasında en büyük etkenin IŞİD'in ortadoğuda uyguladığı vahşet ve bir çok Avrupa ülkesinden Işid'e destek için yapılan katılımlar ve maddi para yardımlarının olduğu öne sürülüyor. 

YANGIN ÇIKTI

İki molotof kokteylinin isabet ettiği merkezin kafeteryasında yangın çıktı. Yangın, kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmaları sonucu söndürüldü. Yangın nedeniyle kafeteryada maddi hasar oluştuğu açıklandı. Saldırı çevredeki Müslümanlar arasında endişeye neden oldu. Polis, kaçan saldırgan yada saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.Saldırıların yoğunlaşmasında Avrupalı aşırı sağcı politikacıların son günlerde izledikleri aşırı politkaların etkisi var.

Kaynak:Haber Kaynağı