İşveren Çaykur grevini kırdı

İşveren Çaykur grevini kırdı

Tek Gıda-İş’in dün sabah Çaykur’a ait 58 işletmede başlattığı grev, mevsimlik işçilerin ‘grev kırıcı’ olarak göreve başlatılması ile sona erdi. Grev 9 bin 40 işçiyi ilgilendiriyordu.

Çay-Kur'a bağlı 58 işletmede, Tek Gıda-İş Sendikası'na bağlı 9 bin 40 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından alınan grev kararı, akşam saatlerinde geri alındı. 

Tek Gıda-İş Sendikası ile Çaykur arasında devam eden toplu iş görüşmelerinde uzlaşma olmayınca sendika grev kararı aldı. Dün sabah Çaykur Genel Müdürlüğü’ne pankartlar açılarak grev fiilen başlatıldı. Fakat sendika akşam bir açıklama yaparak, katılan işçi sayısının düşük olması sebebiyle grevin sona erdirildiğini bildirdi.

GREV KIRICILAR GÖREVDE

Grev kararı alınmasının ardından Çaykur Genel Müdürlüğü, grev kırıcılık için mevsimlik işçileri devreye sokmuştu. Çaykur Genel Müdürü’nün, greve katılanları işsiz kalmakla tehdit ettiği haberleri de yerel medyada haber konusu olmuştu. Çaykur tarihinde ilk defa 7 bin mevsimlik işçinin 20 Nisan’da işbaşı yapmaya çağırmış, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, mevsimlik işçileri de işbaşı yaptıktan sonra greve destek olmaya davet etmişti.


Akşam saatlerinde Tek Gıda İş Sendikası bir açıklama yaparak grev kararının, işçi katılımın düşük olması nedeniyle sona erdirildiğini açıkladı. Greve katılan işçilerin daha fazla mağdur olmaması için bu sabah işlerine dönebileceklerinin kendilerine bildirildiği ve Çaykur'la sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yeniden başlayacağı duyuruldu. 

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel'in bugün konuyla ilgili bir açıklama yapacağı öğrenildi.