İSVEÇLİ GÖZLEMCİ ; "SEÇİMLERDE AÇIKÇA HİLE YAPILIYOR"

İSVEÇLİ GÖZLEMCİ ; "SEÇİMLERDE AÇIKÇA HİLE YAPILIYOR"

Bütün İsveç medyası, “ölüm tehdidi” açıklamasını flaş haber olarak verdi.

Seçimlerde gözlemci olarak Türkiye’de bulunan gözlemcilerin ölümle tehdit edilmesi, İsveç basınında büyük yankı buldu.Bugün Gazetesi sitesinde yer alan habere göre, Gözlem için Türkiye’ye gelen Stockholm Belediyesi’nin konut ve demokrasiden sorumlu Belediye Başkanı Ann-Margarethe Livh, seçimlerde “açıkça hile yapıldığını” belirtti.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMİŞLER

Ann-Margarethe Livh, İsveçli iki seçim gözlemcisinin Bingöl’de “otomatik silahlı askerler tarafından” ölümle tehdit edildiğini belirtti. Bütün İsveç medyası, “ölüm tehdidi” açıklamasını flaş haber olarak verdi.
 
ŞOKE EDİCİ BİR DURUM 
 
İsveç’in Dagensnyheter gazetesine açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ann-Margarethe Livh, “Otomatik silah taşıyan üniformalı askerler, arkadaşlarımıza ‘Bölgeyi terk etmeniz için iki dakikanız var’ dedi. Uluslararası seçim gözlemcilerinin ölümle tehdit edilmeleri, demokrasiye karşı da ciddi bir tehdittir. Bu hem şoke edici hem de üzücü bir durumdur” diye konuştu. 
 
AÇIKÇA HİLE YAPILIYOR; UYARINCA DIŞARI ATILDIK 
 
Seçimlerde açıkça hile yapıldığını söyleyen Başkan Livh, “Bariz seçim hileleriyle karşılaştık. Bir seçim lokalinde gelen bir seçmene, bir bayan görevlinin oy pusulasında bir noktayı işaret ederek 'buraya basın' dediğine şahit olduk. Bunu söylediğimizde de dışarı atıldık” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı