İSVEÇ'İN ÇOCUK TACİZİ SUÇLAMASI GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR

İSVEÇ'İN ÇOCUK TACİZİ SUÇLAMASI GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR

Türkiye'nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakanlığa çağrılan İsveçli diplomata, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün "Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklara yönelik istismara izin verildiğine" yönelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya ilişkin, Türkiye'nin rahatsızlığı ve duyduğu hayal kırıklığı dile getirildi.

TWİTTER'DEN YAZDI

Wallström, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'de 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiyi serbest kılan karar iptal edilmeli. Çocukların, şiddete ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha çok korumaya ihtiyacı var." ifadesini kullanmıştı.

15 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA TACİZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Wallström'ün iddialarını, "Bir dışişleri bakanına yakışmayan, yalan ve yanlış bilgi üzerinden yapılmış bir açıklama" olarak değerlendirmişti.

Çocuk istismarını engelleme ve buna karşı mücadele için Türk hükümetinin son derece kararlı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "15 yaş altı çocuklara yönelik istismara verilecek cezayı artıran bir yasayı da Meclisimiz kabul etti." demişti.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN SERT TEPKİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter'da Türkiye ile ilgili yanlış bilgiler paylaşan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'e sert tepki gösterdi.
Wallström, "Türkiye'nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korunmaları lazım" diye tweet attı.

HAVALİMANINDA ELEKTRONİK PANODA DÖNDÜ

Wallström'ün attığı tweet; Viyana Uluslararası Havalimanı'nın yolcu salonunda, Kronen Zeitung gazetesine ait elektronik panoda Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocukların istismarına izin verildiğinin iddia edilmesi nedeniyle yaşanan bilgi kirliliğinin ardından geldi.

Şimşek ise İsveç Dışişleri Bakanı'na Twitter'dan şöyle yanıt verdi:
"Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye'de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin."

Kaynak:Haber Kaynağı