İstiklal'de öğretim üyesine gözaltı

İstiklal'de öğretim üyesine gözaltı

İSTİKLAL Caddesi'nde gece saatlerinde toplanan gruba polis tazyikli ve gaz bombası ile müdahelede bulundu. Polis müdahale sırasında 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınınlardan birinin Yardımcı Doçent Doktor Osman Erden olduğu öğrenildi.

İstiklal Caddesi'nde saat 23.00 sıralarında toplanan gruba, polis müdahalede bulundu. Polis kendisine taş ve şişe fırlatan göstericilere, tazyikli su, gaz bombası ve boyalı mermi ile karşılık verdi.

İstiklal Caddesi ara sokaklarında polis-eylemci çatışması yer yer devam ederken, müdahaleler sırasında çevik kuvvet ekipleri 4 kişiyi gözaltına aldı. Polisin göstericilere attığı gaz bombasından caddede gezen çok sayıda vatandaş da etkilendi.


AĞZI KAN İÇİNDEKİ YARDIMCI DOÇENTE GÖZALTI

Ağzı kan içindeki Osman Erden gözaltına alındığı sırada "Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde hocayım" diye bağırdı. Çevik kuvvet ekipleri, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde öğretim üyesi olan Yardımcı Doçent Doktor Osman Erden'i ve diğer 3 eylemciyi çevik kuvvet minübüsüne bindirdi.