İSTİKLAL CADDESİ'NDE CAN PAZARI!

İSTİKLAL CADDESİ'NDE CAN PAZARI!

Gezi Parkı direnişinin yıldönümü nedeniyle Taksim'de anma ve yürüyüş yapmak isteyen gruplara polis izin vermezken, zaman zaman oldukça sert şekilde müdahale etti ve çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

Gezi Parkı direnişinin yıldönümü nedeniyle Taksim'de anma ve yürüyüş yapmak isteyen gruplara polis izin vermezken, zaman zaman oldukça sert şekilde müdahale etti. Tarihi Nevizade Sokağı ve Balık Pazarı'na girişte bekleyen bir gruba polisin bir anda biber gazları ve coplarla müdahale etmesi üzerine, panik halinde kaçmaya çalışan insanlardan çok sayıda yaralanan oldu. 

Bu arada Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen aralarında Çarşı grubunun da bulunduğu eylemcilere polis müdahale etti. Teşvkiye'de başlayan polis müdahalesi ara sokaklara uzandı. Polis TOMA'dan sıkılan tazyikli su, gaz bombası ve boyalı mermilerle gruba müdahale etti. Müdahale sonrası grup ara sokaklara girerek dağıldı. Polisle grup arasındaki kovalamaca bir süre ara sokaklarda devam etti. Çevik kuvvet ekipleri vatandaşlar tarafından tencere tava çalınarak protesto edildi. 

Cihangir'de ise eylem yapmak isteyen gruplara gaz maskeli ve coplu sivil polisler adeta meydan dayağı attı.

Kaynak:Haber Kaynağı