İstifa etmemiş. Şok  gerçek 'Resmi Gazetede' ortaya çıktı...

İstifa etmemiş. Şok gerçek 'Resmi Gazetede' ortaya çıktı...

Erdoğan Bayraktar ile ilgili şok gerçek ...

BAYRAKTAR İSTİFA ETMEMİŞ

Dede Ersel AKSU

Başbakan Tayyip Erdoğan, büyük rüşvet operasyonu sonucu beklenen kabine değişikliğini dün gece yaptı. 10 bakan değişikliği yapılırken kabinede 9 yeni isim yer aldı. Yeni isimler bugün Resmi Gazete’de de yer aldı. Ancak Resmi Gazete’deki açıklamaya göre Erdoğan Bayraktar istifa etmemiş, görevden alınmış.


Dün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifalarının ardından NTV Televizyonu’na konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gündemi sarsan bir açıklama yaparak Başbakan’ı istifaya davet etmiş, ardından Bakanlık ile milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Ancak Resmi Gazete’de yer alan bugünkü atama kararnamesinde Bayraktar’ın istifa etmediği, görevden alındığı ortaya çıktı.

Bakanların İstifası ve Atanmasına Dair Tezkere Resmi Gazete’de yayımlandı. Tezkerede ”İlgi yazılar ile atanarak Bakanlar Kurulunda görev alan; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’ın Bakanlık görevinden alınmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109 uncu maddesi uyarınca yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim” ifadeleri yer aldı.

KÖŞK, GÖREVDEN ALMA TALEBİNİ ONAYLADI

Tezkere’de ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev değişiklikleriyle ilgili sunulan yazılar ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün onay yazısı şöyle:

“Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bakanlık görevlerinden istifa etmişler ve istifaları kabul edilmiştir.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakanın teklifi üzerine bakanlık görevinden alınmıştır.

Bu sebeple, ekli listede yer alan şahıslar karşılarında belirtilen Bakanlıklara Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 109 ve 113 üncü maddeleri ile 3046 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesi uyarınca atanmışlardır.”