İŞTE ZEKERİYA ÖZ'ÜN MUHTEMEL OTEL ÜCRETİ!

İŞTE ZEKERİYA ÖZ'ÜN MUHTEMEL OTEL ÜCRETİ!

T24 Haber sitesinin haberine göre Savcı Zekeriya Öz kendisini “Dubai seyahatine geçen yıl 17-20 Ekim günlerinde ailesiyle birlikte gittiği, uçak biletlerinin ve otel masraflarının kendisi tarafından karşılandığı ve bunun toplamda 4 bin 250 dolar olduğunu”

T24'ten Arzu Yıldız'ın haberi:

''Yolsuzluk iddialarıyla yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu’nun soruşturmadan sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün Dubai’de yaptığı tatilin parasını kendisine ait bir firma tarafından karşılandığı yönündeki açıklamalarına Öz’den yanıt geldi. Öz’ün yakın çevresine ve kendisine konuya dair sorular yönelten yargı mensuplarına “Bu çirkin iftiraları ortaya atanlar, iddialarını ispatlayamazsa istifa etsinler. İspatlarlarsa ben istifa ederim” dediği öğrenildi. Öz’ün Sabah ve Takvim gazeteleri başta olmak üzere çeşitli gazetelerde yayımlanan haberlere ilişkin olarak Dubai tatili konusunda bazı belgeleri de içeren bir açıklama metni hazırladığı konuşuluyor. Öz'ün, hakkında inceleme başlatan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK) , açıklama yapmak için izin istediği belirtiliyor. 

İşadamı Ali Ağaoğlu, 17 Aralık 2013’te İstabul’da başlayan yolsuzluk operasyonunu yürüten savcılardan sorumlu Başssavcı Vekili Zekeriya Öz’ün, toplam bedeli yaklaşık 77 bin lirayı bulduğu öne sürülen Dubai seyahatinin masraflarının kendi şirketlerince karşılandığını dün (6 Ocak 2014) açıkladı. Gelişmelere karşı sessizliğini koruyan Savcı Zekeriya Öz’ün bugün akşam üzeri söz konusu iddialara ilişkin bir açıklama metni göndereceği öğrenildi. Öz’ün Ağaoğlu’nun iddialarını yakın çevresine kesin bir dille yalanladığı bildirildi.

 

‘Dubai’deki fatura 4 bin 250 dolardı ve hepsini ben ödedim’

 

“Dubai seyahatine geçen yıl 17-20 Ekim günlerinde ailesiyle birlikte gittiği, uçak biletlerinin ve otel masraflarının kendisi tarafından karşılandığı ve bunun toplamda 4 bin 250 dolar olduğunu” savunan savcının şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

“Bu faturalar nasıl düzenlenmiş bilmiyorum. Benim kaldığım tarih, uçak biletim belli. Orada bana ait olduğu belirtilen oteldeki yemek masrafını gösteren faturadaki bilgiler ve kredi kartı numarası da tarafıma ait değil. İddialarda yer alan Safari faturası ise benim Dubai’den ayrıldığım tarihe ait. Oteldeki yemek giderlerine gelince, ben ve ailem yemekleri otelde değil, dışarıda ekonomik mekanlarda yemeyi tercih ederiz.”

Savcının, açıklama metni eşliğinde elindeki belgeleri, faturaları, uçak biletlerini de paylaşacağı ifade edildi. ''


Haberde geçen Dubaideki otel Jumeirah Zabeel Saray Oteli 5 yıldızlı ve Otel mimarisi ve dekorasyonu ile Osmanlı ve Türkiye temalı olarak inşa edilmiş..Palm Jumeirah adasında bulunan otel deniz kıyısında ve Basra Körfezi manzaralı..

Olağanüstü lüks dekorasyonu ile dikkat çeken otelin görüntüleri..


     


Zekeriya Öz'ün cevabında  belirttiği iddia edilen, 17-20 Ekim tarihlerinde yapılan bir rezervasyonun tutarı, booking.com sitesinden bugün elde edilen tutara göre tam 29.727  TL.

 

O dönemdeki USD/TL paritesini dikkate alırsak aşağı yukarı tam 25.000 TL. lik bir ödeme yapılması gerekiyor, aynı oda sayısı ve konaklama günü dikkate alındığında.. Bu bedele uçak biletleri ve otel dışında yendiği iddia edilen yemekler eklenirse bu tatill normal bir vatandaşa en az 45.000 TL. civarında bir rakama patlar..

Bir devlet memuru için imkansız olan bu tatil hakkında Zekeriya Öz'ün vereceği cevabı kamuoyu merakla bekliyor..














Kaynak:Haber Kaynağı