İŞTE  YGS SONUÇLARI

İŞTE YGS SONUÇLARI

İlk kez bu yıl sınav sorularının tamamı yayınlanmadı.

YGS sonuçları açıklandı
ÖSYM Başkanı Ali Demir açıkladı. YGS sonuçları bugün açıklandı. Sınav sonuçları osym.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. İlk kez bu yıl sınav sorularının tamamı yayınlanmadı.

İşte ÖSYM Başkanı'nan gerekçesi;

Yoğun bir soru havuzu oluşturma gayretimiz var. Özellikle sınavlarda denenmiş ve ölçme niteliği yüksek soruların bazı değişikliklerle yeniden kullanımını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda sınavlarda sorulan soruların sadece yüzde 10'unun paylaşımının yeterli olacağını düşünüyoruz. Yüzde 10'luk uygulamayı da sınava hazırlanan adayların bilgi edinmeleri ve sınava girmeleri halinde kendi sınavlarını cevap kâğıtları ile birlikte fiili olarak değerlendirebilmeleri için uygun gördük. Ama sadece bu YGS'ye 2 milyondan fazla aday katılacağı için yönetim kurulu soruların yüzde 20'sini açıklama kararı aldı.

SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN LOGOYA TIKLAYIN

fft99_mf3943886.jpeg

Prof. Dr. Ali Demir, TRT Haber'de YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklandığını söyledi. Sınav sorularının büyük bir güven içerisinde tutulduğunu söyleyen Demir, "Yüzde 100 güvenli bir sistem ile Sınavları gerçekleştirdiğimize inanıyorum" dedi. 20104 YGS'de hiçbir sorunun iptal edilmeyeceğini itirazlar olursa, itiraz edilen sorunun değerlendirilebileceğini söyleyen Demir, Soruların internet üzerinde paylaşılmasına ilişkin "Bizden izin almadan kar amacı güderse telif hakkı kapsamında suç duyurusunda bulunuruz" diye konuştu. 

SONUÇLAR KÖTÜYSE ALDIRMAYIN

osym.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı