İŞTE YENİ TÜRKİYE, İŞTE YENİ CHP: KILIÇDAROĞLU TEK ADAMLIĞINI İLAN ETTİ

İŞTE YENİ TÜRKİYE, İŞTE YENİ CHP: KILIÇDAROĞLU TEK ADAMLIĞINI İLAN ETTİ

Öyle açıklamalar yaptı ki, AKP'liler bile şaşırdı.

CHP... Cumhuriyeti kuran parti... Atatürk'ün partisi... Türkiye'nin en büyük soyal demokrat partisi...

Daha doğrusu, bugüne kadar CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu düşünüyorduk, ama değilmiş. Çünkü dünyadaki hiçbir sosyal partide yaşanmayacak şeyler yaşanıyor, söylenmeyecek şeyler söyleniyor.

Destekçilerini ve kendisini umut olarak görenleri şaşırtacak son açıklma Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Bir sosyal demokrat partinin, bırakın başkanını, oy veren destekçisinin bile aklından geçmemesi gereken bir söylemi, söylemek şöyle dursun, tekrar seçildiği takdirde uygulayacağını altını çizerek belirtiyor.

Genel başkanlık seçimine az bir süre kala Sözcü gazetesine açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, seçildiği takdirde partide çatlak seslere izin vermeyeceğini açık açık söyledi.

İşte konuşmasının o bölümü:

 ''Bu ku­rul­tay­dan son­ra par­ti de çat­lak ses­le­re izin ver­me­ye­ce­ğim. Par­ti­nin            ku­ral­la­rı­na ay­kı­rı dav­ra­na­nın, çat­lak ses çı­ka­ra­nın par­ti­de ye­ri yok. Gi­der baş­ka   ye­re ya da ba­ğım­sız olur, is­te­di­ği gi­bi ko­nu­şa­bi­lir. Tar­tı­şa­bi­lir. Hem par­ti­nin için­de ola­cak­sı­nız hem par­ti­nin aley­hi­ne ça­lı­şa­cak­sı­nız. Ol­maz.''

Kılıçdaroğlu'nun çatlak ses olarak tanımladığı parti içi muhalefetin tasfiyesi, CHP'nin ruhuna ne kadar zarar verecek, tahmin edemiyor. Sosyal demokrat bir partinin asıl dinamizminin, parti içindeki farklı görüşler olduğunun da ayırdında değil belli ki. 

Ve bu kişi CHP'ye tekrar başkan olmak istiyor. Bekleyelim, görelim. CHP kurultayı çok renkli geçeceğe  benziyor.

,

Kaynak:Haber Kaynağı