İŞTE YARI İNSAN YARI ROBOT

İŞTE YARI İNSAN YARI ROBOT

6 Milyon Dolarlık adam filmi yavaş yavaş gerçek oluyor. Kolları olmayan Leslie Baugh artık kendi beyni ile kullanabildiği yapay kollara sahip

Colorado eyaletinde yaşayan ve iki kolu olmayan Leslie Baugh’a beyni tarafından kumanda edilebilecek protez kol takıldı.

KOLLARINI KAZADA KAYBETMİŞ
 
ABD’de 40 yıl önce geçirdiği bir elektrik kazasında iki kolunu da kaybeden Leslie Baugh, geçirdiği özel bir tedavi sürecinin ardından düşünerek istediği hareketi yapmasına olanak sağlayan protez kollarına kavuştu.

GÜNDELİK YAŞAMINI SÜRDÜREBİLECEK

Baugh, Washington’da bulunan Johns Hopkins Üniversitesi Hastanesi’nde yürütülen tedavide önce kaslarının onarılması için özel bir operasyon geçirdi. Daha sonra protez kol takılan Baugh, bu sayede her iki kolunu da rahatça kullanarak gündelik yaşamına devam edebilecek.
Johns Hopkins Hastanesinde operasyonu yöneten Albert Chi, yapılan operasyonun yeni tıbbi bir prosedür olduğunu belirterek, “Onarılan sinirlerle elleri ve kolları hareket edebilecek. Mevcut sinirlerin onarılmasıyla beyin tarafından kontrol edilen ve üst kol bölgesinde protez cihazlara ihtiyacı olan kişileri tedavi edebilme olanağı sağladık” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı