İŞTE TÜRKİYE'YE VERİLEN GÖREV

İŞTE TÜRKİYE'YE VERİLEN GÖREV

ABD ile Türkiye Suriyeli Muhalifler Konusunda Anlaştı

ABD ile Türkiye Suriyeli Muhalifler Konusunda Anlaştı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Suriyeli muhalifleri eğitme ve teçhizatlandırma programını kabul ettiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Türkiye, Suriyeli ılımlı muhalifleri eğitme ve teçhizatlandırma programını kabul etti" denildi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GELİYORLAR

Açıklamayı yapan ABD Dışişleri sözcüsü Marie Harf, gelecek hafta Amerikalı bir ekibin Ankara'ya giderek bu konunun planlamasıyla ilgili askeri kanallarla görüşmeler yapacağını söyledi.

ABD'Lİ VE TÜRK ASKERİ UZMANLAR EĞİTECEK

Edinilen bilgiye göre, ilk aşamada iki bin muhalifin eğitilmesi bekleniyor. Eğitim Türkiye topraklarındaki bir askeri üste, ABD'li ve Türk askeri uzmanlar tarafından verilecek.

İSİMLERİ MİT BELİRLEYECEK!

Türkiye'de eğitilecek muhalifleri ise MİT belirleyecek. Eğitimi ABD'li ve Türk uzmanlar verilecek. Muhaliflerin eğitim programı, önümüzdeki hafta netleşecek.

İLK ETAPTA 2 BİN KİŞİ 

Türk kaynaklardan edinilen bilgiye göre ilk aşamada yaklaşık 2 bin Suriyeli muhalif, Türkiye topraklarında güvenli bir askeri üste eğitime tabi tutulacak. Eğitimi Türk ve ABD’li askeri uzmanlar kimi zaman ortaklaşa, kimi zaman ise dönüşümlü verecek. Eğitime alınacak Suriyeli muhalifleri Türkiye belirleyecek. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın uygun gördüğü, haklarında “olumlu rapor” verdiği isimler eğitimden geçirilecek. Böylece PKK ve örgütün Suriye’de beraber çalıştığı PYD’ye yakın isimlerin eğitim imkânından faydalanmasının önü kesilmiş olacak. Eğitimden geçen muhalifler için gereken askeri teçhizatı büyük oranda ABD karşılayacak. Ancak Türkiye de belli oranda katkı sağlayacak. 2 bin kişinin eğitimi tamamlandıktan sonra periyodik olarak 400’er kişilik gruplar halinde eğitime devam edilecek. Muhaliflerin eğitimiyle ilgili ayrıntılar ise önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelecek ABD askeri heyetiyle ele alınacak.

Kaynak:Haber Kaynağı