İŞTE TBMM'NİN İLK KADIN MAKAM ŞÖFÖRÜ

İŞTE TBMM'NİN İLK KADIN MAKAM ŞÖFÖRÜ

Korkulu bugüne kadar yaklaşık 350 bin kilometre yol katederken, kadın istihdamını önemsediğini belirten Milletevekili Öz ise tercih nedenin, sorumluluk bilinci içerisinde, işini severek yapması olduğunu söyledi.

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ilk kadın makam şoförü Ayşe Korkulu, yol tecrübesi olmadığı halde 3.5 yıldır CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün şoförlüğünü yapıyor. Korkulu bugüne kadar yaklaşık 350 bin kilometre yol katederken, kadın istihdamını önemsediğini belirten Milletevekili Öz ise tercih nedenin, sorumluluk bilinci içerisinde, işini severek yapması olduğunu söyledi.

TBMM'NİN İLK MAKAM ŞÖFÖRÜ

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ile birlikte her hafta Ankara-Manisa arası gidip-gelen ve 3.5 yılda yaklaşık 350 bin kilometre yol kat eden kadın şoför 41 yaşındaki Ayşe Korkulu, TBMM'nin ilk kadın makam şoförü olarak tarihe ismini yazdırdı. Haftanın 3 gününü TBMM'de, 4 günün ise Manisa'nın ilçe ve köylerinde geçiren 14 yıllık sürücü Korkulu, kendisinin kadınlara örnek olduğunu dile getirdi. TBMM'nin ilk kadın makam şoförü olmaktan büyük mutluluk duyduğunun altını çizen Ayşe Korkulu, "Bir kadını her türlü her işi yapabileceğini düşünüyorum. TBMM'de bir kadın milletvekilinin kadın şoförü olarak ilklere imza atmak güzel bir duygu. Zor hiçbir iş yoktur. Her işi erkek yapacak diye bir şey de yoktur. Kadınlar her işi yapabilir. Bunu mecliste ilk kadın şoför olarak kanıtladığımı düşünüyorum. Milletvekilim Sakine Öz ile birlikte milletvekili adaylığında da seçim döneminde de birlikte çalışmıştık" dedi.

"ZOR YANLARI DA VAR"

Kadın makam şoförü olmanın kimi zaman zorluğunu yaşadığını söyleyen ve bekar olan Korkulu, "Kendine ait bir zamanın yok. Tatil yok. Sürekli hareket halindesin. Ancak sevdikten sonra zor değil. Çoğunlukla gece yolculuk yapıyoruz. Çünkü, gece yolculuk yaptığımız zaman daha rahat ediyorum. Gündüz en azından kendime zaman ayırabiliyorum" dedi.

"KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMSİYORUM"

Kadın istihdamının çok önemli olduğunun altını çizen CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, makam şoförü Ayşe Korkulu'yu sorumluluk bilinci içerisinde işini severek yapması özelliğinden dolayı tercih ettiğini söyledi. Milletvekili Öz, "Kadın istihdamını önemseyen bir milletvekiliyim. Kadınların her işi yapabileceğini kanıtlamak açısından da milletvekili olduğum süreçte bütün personelimi kadın olarak tercih ettim. Başlangıçta öyle yaptım. Ayşe Hanım ile milletvekilliği aday adaylığı sürecimde de birlikte çalıştım. Teklifi ben götürdüm. Çünkü kendisinin bu işi yapabileceğine inanıyordum. Sorumluluğunu bilen ve bu sorumluluğunu yerine getiren bir kişiydi. Tercih ettiğim arkadaşlarımın da bu nitelikte olması gerektiğini düşündüm. Kendisi ile milletvekilliği öncesi ve sonrası sürekli beraberiz. Sürekli yolculuk yapıyoruz. Zor zamanlarımız geçiyor. Biz bölgemizde sürekli yurttaşlarımızla birlikte olup, birçok etkinliğe katıldığımız için bölgemizde zamanımız ve çalışma saatimizi ayarlayamıyoruz. Saat kavramımız yok. Bu nedenle yorucu bir süreç geçirdiğini söylemekte haklı" diye konuştu.

KADIN MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Milletvekili Öz, meclisteki diğer kadın milletvekillerine, kadın personel çalıştırma konusunda çağrıda bulunarak, "Kadın erkek eşikliğine de inanan birisiyim. Bu ilkeler içerisinde siyaset yapmayı amaç edinmiştim. Kendimde Manisa'nın ön seçimle göreve gelen ilk kadın milletvekiliyim. Kadınlara fırsat verildiğinde her şeyi yapabileceklerine inandığım için onunla çalışmayı tercih etmiştim. Diğer kadın milletvekillerimize de bunu öneriyorum. Kadının istihdamda önünü açmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı